Sajmovi na Zagrebačkom velesajmu

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Sajmovi na Zagrebačkom velesajmu 14

Od 9. do 13. travnja ove godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se sljedeći specijalizirani sajmovi:INTERKLIMA – 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda,GRADITELJSTVO – 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja,OBRTNIŠTVO – 55. međunarodni sajam obrtništva.


Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji izlagači izlažu na sajmu Obrtništva.
U paviljonima 5, 7 i 7a i na otvorenom prostoru uz paviljone, na 11.200 m² izložbenog prostora okupit će se 198 izlagača iz 13 zemalja
Promoizlog i Promogradnja su medijski pokrovitelji ovih specijaliziranih sajmova na ZV – u.
Zemlje sudionice:
Austrija, Belgija, Češka, Danska, Hrvatska, Italija, Kraljevina Maroko, Makedonija, Njemačka, Poljska, Slovenija, Srbija, Švicarska.
Ovi sajmovi su se proteklih godina pozicionirali kao najveći poslovni događaj u branši i središnje mjesto susreta ponude i potražnje, noviteta i krajnjih potrošača u Hrvatskoj i regiji.
INTERKLIMA – 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda
Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja, te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su, pogotovo u razvijenijim zemljama, eksponencijalnim porastom potrošnje energije za grijanje i klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom.
Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode.
Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru ultimativno zahtjeva, neprekidno pronalaženje novih rješenja, usavršavanje postojećih i hitnu implementaciju sve učinkovitijih tehnologija, opreme i materijala u području grijanja, klimatizacije, ventilacije i obrade pitkih voda.
Upravo tim temama bavi se INTERKLIMA, koja se svojom dugogodišnjom bienalnom tradicijom i uspješnom organizacijom, prometnula u vodeći regionalni sajam ove vrste i potvrdila kao nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

Na Interlikmi, ističemo 2 značajna događanja:
22. Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2013: i 11. Konferencija o termografiji
Program izlaganja:
oprema za grijanje
grijači,kamini, peći,plamenici,bojleri
grijaća tijela, radijatori, cijevi, instalacije, pribor i alati
tehnologije i sustavi grijanja
goriva,
biogoriva i bioplin
obnovljivi i alternativni izvori energije
hlađenje i klimatizacija
rashladni i klimatizacijski uređaji, kompresori
rashladni kompresori
·sustavi centralnog hlađenja
klimatizacija i ventilacija
sustavi vlaženja, odvlaživanja, pročišćavanja i ionizacije zraka
oprema i pribor za ventilaciju, klimatizaciju i zaštitu atmosfere
ventilatori, dovodi zraka, zračni filteri, jedinice za isušivanje zraka
voda, opskrba vodom i tehnologija za obradu vode
sanitarna tehnologija i oprema,
crpke, cjevovodi, slavine
sustavi za štednju vode
GRADITELJSTVO – 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja
Proteklih godina ovaj sajam se potvrdio kao najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije te mnogobrojne poslovne ljude.
Sajam se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske.
Zahvaljujući bogatom izložbenom dijelu kao i mnogobrojnim stručnim manifestacijama, sajam GRADITELJSTVO je nezaobilazno mjesto susreta poslovnih i stručnih posjetitelja koji na jednom mjestu mogu doći do saznanja o novim proizvodima i tehnološkim rješenjima u graditeljskoj struci. Međutim, ovaj sajam je zanimljiv i široj publici jer nastoji pronaći odgovore kako doći do doma po želji obitelji i to od temelja do krova. Na sajmu će se održati najveća izložba građevinske mehanizacije u Hrvatskoj u ovoj godini na kojoj će se moći vidjeti najnoviji strojevi renomiranih svjetskih proizvođača JCB, CATERPILLAR, NEW HOLLAND i HYUNDAI.

Iz bogatog stručno pratećeg program sajma Graditeljstva izdvajamo:
Dan graditelja
Dan arhitekata

Program izlaganja:

 • građevinski materijali,
 • opremanje objekata, sanitarije,
 • prozori, vrata
 • tehnika i materijali za opremanje objekata
 • izolacija,
 • građevinska operativa i zanatski radovi u graditeljstvu,
 • strukovne i financijske institucije i udruženja
 • škole i učilišta, stručna literature

OBRTNIŠTVO – 55. međunarodni sajam obrtništva
Najznačajniji sajam obrtničke struke i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj zaokružuje ovaj termin te mu daje posebnu cjelovitost.
Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore.
Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji će se izlagači predstaviti na sajmu Obrtništva sa svojim proizvodima i uslugama kao što su lončarija (vaze, "tajine", pepeljare itd.), kožni proizvodi (papuče tzv "babouches", novčanici, torbe itd.), tekstilni proizvodi (tradicionalna odjeća, tunike, ukrasi za domaćinstvo itd.), proizvodi od stakla i metala (lampe, ogledalca, čaše za čaj, nakit, kovčezi / kutijice, privjesci za ključeve, itd.), tepisi, pekarski proizvodi. Pokazat će i neke vještine kao što su ocrtavanje kanom, priprema čaja, izrada ogledala i metalnog posuđa. Također, izložit će primjerke krovova, podova i proizvoda za unutrašnje uređenje. Isti proizvodi moći će se kupiti po povoljnim cijenama. Cijelu priču zaokružit će i marokanski glazbenici s tonovima tradicionalne marokanske glazbe.
U periodu od 09.-14.04.2013. odvijati će se Dani kulture, gastronomije i obrtništva Kraljevine Maroko u sklopu kojih će se i službeno otvoriti Veleposlanstvo Kraljevine Maroko 12. travnja u Zagrebu. Za svoje prvo predstavljanje izabrali su Zagrebački velesajam gdje će posjetitelje upoznati sa svojom kulturom, običajima i zanatima. Osim na sajmu Maroko će se Zagrepčanima predstaviti i kroz niz drugih aktivnosti na Trgu bana Jelačića i u šatoru kraj hotela Esplanade.
Zanimljiv je podatak da od ukupnog stanovništva Maroka (preko 33 milijuna) njih 2,3 milijuna bavi se nekom vrstom obrtništva. Od industrija se ističu tekstilna, prehrambena i proizvodnja i prerada fosfata. Poljoprivredna proizvodnja bazirana je uglavnom na uzgoju žitarica, agruma i povrća.
Iz bogatog stručno pratećeg programa sajma Obrtništva izdvajamo:
Hrvatski obrtnički forum – tradicionalni susret obrtnika i predstavnika Vlade Republike Hrvatske koji će se održati 9. travnja s temom: „Zakon o obrtu – prijedlozi izmjena“
stručni skupovi, okrugli stolovi, poslovni susreti, savjetovanja, modne revije obrtničkih škola
promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja
dodjela nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta "Vrijedne ruke" najboljem hrvatskom poduzetniku-izlagaču Sajma obrtništva 2013.
prezentacije izlagača, demonstracije proizvoda i usluga
Atrakcije za posjetitelje: Izložba tradicijskih (umjetničkih) obrta (npr. Samoborski kraluš) umjetnička bravarija, dječje igračke, paprenjak, keramički proizvodi za kućanstvo i ukrasni predmeti, promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja, radionice, prezentacije izlagača, promotivne prodaje proizvoda obrtnika, modne revije.
Program izlaganja:

 • rukotvorine i dizajn
 • hrana i piće
 • usluge
 • drvo, plastika, guma, staklo, keramika i beton
 • metal i gotovi metalni proizvodi
 • elektrostruke
 • udruženja, komore, institucije i banke
 • prodaja

Očekujemo da će sinergija ovih triju sajmova, uz bogat stručno-popratni program i sudjelovanje svih relevantnih državnih i strukovnih institucija, okupiti na Zagrebačkom velesajmu i ovaj put respektabilan broj izlagača sa najnovijim rješenjima, tehnologijama, opremom i materijalima iz spomenutih područja te dati novi impuls u prilog razvoja ovih djelatnosti i potaknuti privrednu aktivnost u cjelini.

(Detaljan stručno popratni program sajmova nalazi se u prilogu press informacije)

Svečano otvorenje
Svečano otvorenje bit će u utorak, 9. travnja u 11,00 sati u paviljonu 5.
Paviljoni

Interklima paviljoni 7, 7a
Graditeljstvo paviljon 5
Obrtništvo paviljon 5

Otvoreni prostor paviljona: OP-5, OP-7

Cijene ulaznica

ulaznica za jednokratni posjet 10,00 kn
Katalog možete preuzeti besplatno.

Radno vrijeme
9. do 12. travnja 10:00 do 19:00 sati
13. travnja 10:00 do 18:00 sati

Pretraži

Back to Top