Savršenstvo energetske učinkovitosti

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Savršenstvo energetske učinkovitosti 14

GENEO® je energetski najbolji sustav prozorskih profila, koji je s ugradbenom dubinom od 86 mm trenutno dostupan na tržištu. S GENEO® profilima može se izraditi energetski najučinkovitija stolarija u svom razredu. Dobivate komfor koji ste oduvijek željeli.


GENEO® je energetski najbolji sustav prozorskih profila, koji je s ugradbenom dubinom od 86 mm trenutno dostupan na tržištu. S GENEO® profilima može se izraditi energetski najučinkovitija stolarija u svom razredu. Dobivate komfor koji ste oduvijek željeli.
RAU-FIPRO®, inovativna receptura materijala tvrtke REHAU jamči maksimalnu stabilnost i otpornost na deformaciju te statička svojstva koja do sada nisu bila moguća bez čelika.

Nakon primjene u proizvodnji zrakoplova i bolida Formule 1, dvokomponentni materijali unose s RAU-FIPRO®revolucionarno rješenje i u proizvodnju stolarije.
Prednosti sistema:
• kompletno ojačan prozorski sustav bez dodatnog čeličnog ojačanja
• iznimna stabilnost zahvaljujući Hightech-materijalu RAU-FIPRO®, usavršena konstrukcija profila i integrirani sustav ojačanja (IVS)
• uz primjenu odgovarajućeg ostakljenja prozori iz profila GENEO podesni su za pasivne kuće
• vidljiva širina od 115 mm za optimalan ulazak svjetlosti
• racionalno skladištenje i izrada zahvaljujući kompletno ojačanim profilima
• lako rukovanje i montaža profila koji su do 40% lakši od uobičajenih sustava prozorskih profila
• funkcionalne komore za optimiranje izolacijskih svojstava s termomodulima
• veliki prostor od 66 mm za prihvat 3-strukog ostakljenja
• smanjeni pritisak zatvaranja, a time i osjetno lakše otvaranje i zatvaranje zbog novo razvijene geometrije brtve
• ekološki prihvatljiv jer se može reciklirati
Sistem Schüco AWS 90.SI+ je namijenjen za izradu prozora i balkonskih vrata visoko izoliranih objekata, koji zadovoljavaju standarde pasivne kuće (en. razred A+).

Štok ima ugradbenu dubinu od 90 mm, vidljiva širina krilo/štok min. 107 mm. U prostor oko ruba stakla i u srednju komoru profila, tj. između PVC izolatora (štega) ugrađeni supjenasti izolatori; Vanjska štega krila (dosjed sa srednjom brtvom) je četverokomorna.

Sklop krilo-štok zabrtvljen pomoću 2 brtve od EPDM-a, srednje i unutarnje. Srednja brtva je šesterokomorna i kompozitna – prednji i zadnji dio su od EPDM-a, srednji od pjenastog izolatora. Komora ispred srednje brtve služi za odvodnju kondenzata i eventualno ušle oborinske vode. Okviri srednjih brtvi su vulkanizirani. Ugradbene debljine stakla iznose 28-68 mm (trostruko staklo). Uz korištenje profila za proširenje, moguće je s unutarnje strane dobiti još 20 mm dubine za debljinu stakla/ispune od 83 mm.

U kombinaciji s trostrukim staklom i PVC distancerom sistem može zadovoljiti standarde pasivne kuće, s ukupnim koeficijentom prolaza topline prozora Uw= 0.80 W/m2K.

Krilo s unutarnje strane, a preko unutarnje brtve (postoje dvije varijante brtve), nasjeda na štok i 10 mm je "starije" od štoka. Srednja brtva je u obliku vulkaniziranog okvira. Brtve stakla su koekstrudirane – iz dva materijala – EPDM i spužvasta guma, koje u kombinaciji imaju poboljšana toplinska svojstva. Postoji mogućnost ugradnje dodatne vanjske brtve za povišenje stupnja prigušenja buke.

Ugradnjom brtvene trake unutar letvice stakla na uglovima prozora dobiva se dodatna sigurnost od prodora kondenzata (vodonepropusnost klase E 900).
Sistem sadrži profile za sistemsku ugradnju u aluminijsku fasadu, PVC bazni profil za standard RAL ugradnje, statički pojačane profile s Imax= 360 cm4, dilatacijske profile, profile za kutni spoj, spoj s punim panelom, profile za proširenje, profile za ostakljenje izvana, profile za otvaranje prema van, profile za renoviranje, te profile za automatizirani okov tipa "Tiptronic".

Profili se spajaju tehnikom ljepljenja uz dodatno mehaničko učvršćenje spojnica čavlićima ili štancanjem, prema uputama proizvođača sistema.

Kutne i "T" spojnice sadrže žljebove koji omogućavaju optimalan raspored ljepila unutar profila. Za učvršćenje spoja koriste se dodatni kutni limići. Predviđena je sistemska ugradnja sistema decentralizirane ventilacije Schüco Ventotherm. Sistem sadrži profile namijenjene za renoviranje pročelja, tj. ugradnju novih prozora na mjestu starih, bez demontaže okvira starih prozora.
Ilsad d.o.o.
Kolodvorska 29a, Ozalj 47280, Hrvatska
Tel.: +385 (0) 47 606 333
Fax: +385 (0) 47 732 002
[email protected]
www.ilsad.hr

Pretraži

Back to Top