Semir Osmanagić u Karlovcu

Događanja Komentari isključeni za Semir Osmanagić u Karlovcu 21

Istraživač koji je uzburkao svjetsku javnost otkrićem piramidalnih građevina u Bosni i Hercegovini, dr. Semir Osmanagić održat će u subotu, 27. studenog, u Karlovcu predavanje “Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida”.


Dr. Semir Osmanagić, predsjednik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i voditelj projekta istraživanja piramida, podzemnih tunela i drugih prapovijesnih građevina u Visokom i okolici po drugi puta će, nakon četiri godine, posjetiti Karlovac.
U Maloj urbanoj zajednici – MUZA u Haulikovoj 22-24, u dvorani Studija 23, održat će u subotu, 27. studenog, s početkom u 15 sati, u organizaciji Kameleona – udruge za etiku i kreativnost medija, predavanje "Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida" i predstaviti svoju najnoviju knjigu "Sve piramide svijeta".
Dr. Semir Osmanagić je istraživao piramide u Kini, Mauricijusu, Hondurasu, Egiptu, Kanarskim otocima, Meksiku, Salvadoru, Boliviji, Guatemali, Peruu i drugim dijelovima svijeta.
Otkrio je bosanske piramide u Visokom, zbog čega je primljen u Rusku akademiju prirodnih znanosti kao najmlađi član te ustanove u kojoj se nalaze i desetine nobelovaca. Nakon što su egipatski stručnjaci potvrdili postojanje piramida primili su ga u ugledno Aleksandrijsko društvo arheologa.
Dr. Semir Osmanagić predaje po čitavom svijetu i promovira arheološki turizam, te poziva turiste i stručnjake u posjet BiH mijenjajući imidž zemlje nabolje. Jedini je predavač s Balkana koji je održao predavanje u čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci.
Otkriće Bosanske doline piramida zauvijek mijenja shvaćanje o europskoj i svjetskoj povijesti. Tijekom predavanja bit će predstavljeni novi detalji istraživanja betonskih blokova s Bosanske piramide Sunca, analiza popločanih terasa s Bosanske piramide Mjeseca, potvrde o umjetnom podrijetlu tumulusa u Vratnici, starost podzemnog labirnta ispod piramida te pionirska ispitivanja energetskih zračenja iz piramida.
Posjetioci će iz prve ruke dobiti informacije o Međunarodnoj radnoj akciji volontera koja je bila organizirana u ljeto 2010. pod nazivom "MRAV Bosanske piramide 2010" kao i najavu za akciju "MRAV 2011", a bit će i predstavljeno drugo izdanje nove knjige dr. Osmanagića "Sve piramide svijeta".

Pretraži

Back to Top