Senko peći zadovoljavaju stroge europske standarde

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Senko peći zadovoljavaju stroge europske standarde 29

Brončana plaketa Mobil Optimum za peć P12!

Najnovijim dizajnom peći na pelete, ali i već poznatim ekskluzivnim staklenim i keramičkim štednjacima izrađenima po uzoru na stare kuhinj­ske zidane peći, Senko se ovih dana predstavio i na sajmu Ambienta. Na sajmu je predstavljen i ekskluzivan štednjak s dvije pećnice, obloženi kera­mikom ili staklenim oplatama u različitim bojama ili s uzorcima – prema željama kupca.
Poduzeće je primilo Brončanu plaketu Mobil Op­timum za visoku kvalitetu asortimana proizvoda Senko peći na pelete i to za proizvod P12 slim glass design – dizajniran prema djelu Pietera Cornelisa (Piet) Mondriaana, nizozemskog slikara. Mondri­anove kompozicije često se prenose na predmete pa je tako i Senko staklena peć na pelete, osim što pruža udobnost grijanja postala vrijednim i trajnim ukrasom u domu.
Senko proizvodi vrhunske štednjake, peći na drva, odnosno na pelete
Obitelj okupljena oko zi­dane peći, mirisi iz glinenih lonaca, majka koja pazi da nešto ne prokipi, ujedno pokušavajući uvjeriti djecu da je potrebno još samo malo strpljenja da se lonci umjesto na peći nađu na stolu. Bilo je to vrijeme harmoničnih obitelji koje su za stolom sjedile zajedno. Domaćin­stvo je bilo nezamislivo bez pravog zidanog štednjaka na kruta goriva. Vatra i toplina bili su prirodni izvor snage. Suvremenim načinom živo­ta, raseljavanjem obitelji… nestali su i dobri običaji zajedništva. Običaji su ne­stali, ali nostalgija je ostala. Tako su nostalgija za prirod­nom toplinom, neizbježna suvremena tehnologija i moderni dizajn rezultirali Senko štednjacima. Jeftino, ekonomično, ekološki čisto grijanje i kuhanje.

Visoki standardi
Poduzeće bilježi stalan rast prihoda i zaposlenih uz kontinuirana ulaganja u po­strojenja i nove tehnologije. Proizvodnja ovih proi­zvoda u potpunosti je zao­kružena: od vlastitog odjela razvoja proizvoda, pripreme dijelova laserskim rezanjem i probijanjem, CNC robot­skim zavarivanjem kotlova i linijskom montažom do suvremeno opremljenog laboratorija za kontrolu kva­litete i ispitivanje proizvoda. SENKO proizvodi razvijeni su sukladno EU normama.
Poseban segment u SEN­KO sustavu predstavlja odjel razvoja novih proizvoda gdje inženjeri u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje razvijaju inovativna rješenja novih proizvoda. Uz proizvodni pogon poduzeće posjeduje i vlastiti prodajno-izložbeni prostor. Osim direktne pro­daje, proizvodi se plasiraju diljem Hrvatske te na tržišta BiH, Slovenije, Austrije, Njemačke, Francuske, Bel­gije, Italije, Španjolske, Irske, Makedonije, Kosova, pa čak i prekooceanskih zemalja kao što je Novi Zeland. Peći zadovoljavaju naj­strože europske standarde. Može se slobodno reći da su ovakvim rezultatima među najboljima u ovom dijelu Europe.
Grijanje na drva, najekono­mičnije je grijanje. Od samog otkrića vatre, loženje na drva najstariji je i najčešći način dobivanja toplinske ener­gije. Danas je ta činjenica dodatno potkrijepljena sve većim cijenama osnovnih fosilnih goriva zahvaljujući sveprisutnoj svjetskoj eko­nomskoj krizi i saznanjima o mogućim iscrpljenjima izvo­ra ovih energenata. Drvena biomasa, od čega je drvo kao najraširenije, jedini je 100 % obnovljiv i ekonomski najisplativiji izvor toplinske energije.
Senko d.o.o.
Štefanec, Vladimira Nazora 22
HR-40000 ČAKOVEC
Tel.:
+385 (0)40 337 344
Fax: +385 (0)40 337 906
E-mail: [email protected]
www.senko.hr

Pretraži

Back to Top