Siniša Labrović otvara kamp kulture i Tenda Giallu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Siniša Labrović otvara kamp kulture i Tenda Giallu 23

U petak, 19. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je press konferencija povodom otvorenja 1. međunarodnog kampa kulture te izložbe Tenda Gialla.

Press konferenciji su uz članove Organizatora – Neformalnog saveza Organizam prisustvovali i novi ravnatelj Austrijskog kulturnog foruma Georg Christian Lack, kustosi Muzeja suvremene umjetnosti, medijski partneri projekta te ostali gosti…
U ime Neformalnog saveza Organizam voditeljice projekta Bernarda Cesar i Marija Juza najavile su program sedmodnevnog Kampa Kulture u čijem je centru izložba Tenda Gialla bečkih umjetnika mlađe generacije.
U sklopu Kampa kulture, u prostorima male dvorane Pogona Jedinstvo živjet će stanica Organizam u kojoj će putem izlaganja, predavanja i podcast projekata sudjelovati slovenski, talijanski i hrvatski gosti, umjetnici i kreativci: Bernhard Rappold, Karina Bruckner, Paul Wagner, “Cut and Scrape”, Kathi Hofer, Tobias Pils, Markus Sulzbacher, Jose Cabrera Betancort, Carlos Vasconcelos, Trumatic, The International, DJ Teresa Rotschopf, Babushke, Double Trouble, Bogoljub Duduk, Deana Gobac, Vladimir Gudac, Ksenija Kordić, Denis Krašković, Siniša Labrović, marmat, NaIva, Nefunkcionalni Most, Petar Novak, Filip Pintarić, radioCona (Irena Pivka i Brane Zorman), Sintoment, Nikola Svirač, Mladen Šimunov, UBU, Ilari Valbonesi, Iva Višak. Pripremajući se na sedmodnevni kulturni program u Jedinstvu, ovih dana članovi Organizma izvode i performans ‘U potrazi za Kampom kulture’ .

«Pozivamo sve željne razmjene iskustava i razvoja multilateralnog dijaloga, kao i okupljanja umjetnika, kreativaca i svih onih koji su otvoreni i spremni na kulturno kampiranje u trajanju od 23.-30.11. , da dođu svakako na centralni događaj : otvorenje izložbe Tenda Gialla 23.11. u 20:00 u Pogonu Jedinstvo. Istu večer u 21.30 u klubu Močvara će se odvijati koncerti austrijskih noise-blues-garage bendova Trumatic i The International nakon čega će uslijediti i afterparty uz DJ Teresu Rotschopf», uputile su poziv voditeljice projekta.
Sedmodnevni program u 1. međunarodnom kampu kulture odvija se pod visokim pokroviteljstvom Austrijskog veleposlanstva u RH, te pokroviteljstvom Austrijskog kulturnog foruma i Talijanskog instituta za kuturu kao i Siniše Labrovića koji će ujedno službeno otvoriti Kamp kulture.
Ulaz na sve programe je besplatan.
Neformalni savez Organizam
www.tendagialla.sintoment.hr
Medijski pokrovitelj: Promoizlog.net

Pretraži

Back to Top