ŠKODA Rapid

Auto moto Komentari isključeni za ŠKODA Rapid 23

Nova ŠKODA Rapid dokazuje s lakoćom uz svoj dinamično-elegantan dizajn da obiteljski automobil ne mora nužno izgledati kao obiteljski automobil. Nepogrešivi oblici, dinamičan karakter i bezvremenska elegancija obilježavaju izgled ŠKODE Rapid.


Prostor za više.
ŠKODA Rapid je sinonim za više udobnosti, više tehnologije i više sigurnosti, što ju čini idealnim suputnikom za Vas i Vašu obitelj. A pogotovo za više prostora: veliki poklopac prtljažnika i obujam prtljažnika čine ŠKODU Rapid jedinstvenom u svojoj klasi.
Simply clever.
Tko često putuje sa svojom obitelji, mora misliti na puno stvari. Mi mislimo umjesto Vas i stoga smo opremili ŠKODU Rapid s puno pametnih detalja. Od prijenosnog koša za smeće do strugalice za led u poklopcu spremnika za gorivo – jednostavno SIMPLY CLEVER.
Dizajn
Karakterističan element novog dizajna su oštri rubovi prednjih svjetala i svjetala za maglu. Donji dio prednjih svjetala opremljen je ukošenim pokrovima, koji podsjećaju na eleganciju češkog kristala. Što se tiče funkcionalnosti, svjetla za maglu su u najvišoj razini opreme opremljena corner funkcijom i svjetlima za dnevnu vožnju. Rapid straga ima velika i upadljiva ŠKODA slova.
Velika stražnja svjetla usječena su u strane i u tami svijetle na tradicionalan ŠKODA način u obliku slova C. Dizajn Rapida oduševit će Vas svojom jednostavnošću i preciznošću. On predstavlja novi dizajn ŠKODA marke koji se očituje jasnim linijama, čistim površinama i uravnoteženim proporcijama.
Prednja rešetka zajedno s prednjim svjetlima stvara cjelinu dizajna koja vizualno širi automobil. Novi ŠKODA logotip ističe se iznad kromiranog okvira rešetke.
Ako Rapid gledate straga ili s boka primijetit ćete ne samo elegantne jasne površine i dinamične oštre linije, nego i robusnost automobila koja ističe pouzdanost i snagu. Velika peta vrata čine vrlo funkcionalan element dizajna, jer Vam nude izvrstan pristup prtljažniku. Upadljive ukošene površine kreiraju prostor za registarsku oznaku.
Prednja armatura, koja svojim jasnim i jednostavnim stilom prati dizajn vanjskog izgleda, praktično je konfigurirana kako bi vozač jasno imao sve u vidnom polju. Sve kontrole na prednjoj armaturi i vratima vozača nalaze se nadohvat ruke i postavljene su tamo gdje bi ih vozač intuitivno očekivao.
Pretinci za odlaganje i „simply clever” detalji učinit će Vašu svakodnevnu uporabu automobila ugodnijom i pomoći Vam održati red u unutrašnjosti. Na primjer, pretinac za naočale koji se nalazi iznad unutrašnjeg osvrtnog zrcala posebno će cijeniti vozači koji sunčane naočale mijenjaju naočalama za vid prije vožnje.
Jedan od mnogih „simply clever” elemenata nalazi se ispod sjedala vozača. Tamo se nalazi poseban džep za reflektirajući prsluk, tako da Vam je prsluk odmah nadohvat ruke ukoliko Vam je potreban. Prednji naslon za ruke, u kojem se nalazi pretinac za odlaganje za manje predmete, povećava udobnost i vozača i suvozača. „Simply clever” detalji uključuju džepove za odlaganje na unutrašnjim stranama naslona sjedala, gdje možete pohraniti kartu, mobilni telefon, itd.
Neovisno o tome idete li u veliku kupovinu ili na obiteljski odmor, Rapid se iznimno dobro nosi sa svim okolnostima. Također je u mogućnosti prilagoditi se trenutnim zahtjevima. Preklapanje stražnjih sjedala povećava osnovni kapacitet prtljažnika od 530 litara do maksimalno 1,470 litara. Ako je potrebno, možete preklopiti jedan ili dva naslona i na taj način napraviti više prostora za odlaganje dok istovremeno na stražnjim sjedalima ostaje mjesta za sjedenje.
Sigurnost
U sigurnost Rapida možete se pouzdati čak i u ekstremnim situacijama. Standardna oprema uključuje široku ponudu elemenata sigurnosti kao što su ESC (Electronic Stability Control) uključujući ABS (Anti-lock Braking System) i šest zračnih jastuka. Standardna oprema uključuje i zračne jastuke za glavu, koji prilikom aktivacije naprave zid i štite putnike naprijed i straga od potencijalnih ozljeda glave.
Prednji bočni zračni jastuci dizajnirani su na način da štite zdjelicu i prsa vozača i suvozača u slučaju bočnog sudara. Prednji nasloni za glavu podesivi su po visini.
Zračni jastuci vozača i suvozača velikog kapaciteta aktiviraju se u kombinaciji sa zatezačima prednjih pojaseva, koji Vas doslovno zadržavaju na pravom mjestu u sredini sjedala. Automobil je opremljen deaktivacijom zračnog jastuka suvozača, tako da na prednje sjedalo možete postaviti sjedalicu za dijete.

Više informacija: ETT, Mala Švarča 155, 47000 Karlovac
Tel.: 047/ 609 322, www.ett.hr

Pretraži

Back to Top