Škoda Yeti

Auto moto Komentari isključeni za Škoda Yeti 13

Neovisno o tome na cesti ili na terenu, prepreke za Yeti prvenstveno predstavljaju jedno: dobrodošlu promjenu. Stoga ga slobodno možete suočiti s nekoliko izazova na putu.


Gdje ostali neodlučno čekaju, Yeti je već jedan korak ispred. Njegova inovativna tehnika i robusna konstrukcija osiguravaju užitak u vožnji u novoj dimenziji. Slobodno ga možete suočiti s neobičnim izazovima.
Škodi Yeti dom je tamo, gdje ga cesta odvede. Pri tome njegove dinamične linije i prepoznatljivo lice bude pozornost kamo god krenuo. Stoga ga nemojte ostaviti da predugo čeka u garaži.
Za Yeti su dostupna dva benzinska i tri dizelska motora. Svi motori imaju četiri cilindra, redni su, turbopunjeni, postavljeni poprečno naprijed s direktnim visokotlačnim ubrizgavanjem goriva. Benzinski motori su učinkovite moderne jedinice koje se mogu pohvaliti izvrsnim performansama i niskom potrošnjom goriva. Dizelski motori baziraju se na istoj 2,0 litarskoj osnovi, uporabom isključivo common-rail ubrizgavanja pod visokim tlakom i opremljeni su filtrom krutih čestica u standardnoj opremi.
Svi motori zadovoljavaju odredbe EU5 klase emisija. Novost u ponudi Škode je 1,2 TSI/77 kW benzinski motor s četiri cilindra; to je osnovni motor Yetija i dostavlja se isključivo s pogonom na prednje kotače. Yeti će također biti prvo Škoda vozilo koje će ponuditi osnovnu verziju 2,0 TDI CD DPF/81 kW. Nadalje, Yeti je prvo vozilo koje nosi logo sa strelicom s krilima, a koje nudi 2,0 TDI motor sa snagom od 103kW i common-rail ubrizgavanjem.
Turbopunjenje osigurava da svi motori nude dovoljno zakretnog momenta, a njihov maksimum je dostupan na uobičajenim brzinama. Budući da nema potrebe podizati broj okretaja motora kako bi se postigao maksimalni zakretni moment, potrošnja goriva se smanjuje i vezane CO2 emisije također su smanjene. Turbopunjeni motori su stoga učinkovitiji, ekonomičniji i ekološki neškodljiviji.
Yeti sigurnost
Ključna područja u razvoju novog automobila uključuju zaštitu putnika i brigu o drugim sudionicima u prometu. Sigurnost je u srcu i interesa medija i kupaca. Štoviše, jer je sigurnost kupaca preduvjet koji je od velike važnosti za uspjeh vozila.

Automobil postavlja nove standarde ne samo u smislu visoke razine sigurnosti, već i u pogledu uporabe mnoštva moderne tehnologije kojom je opremljen. Elementi aktivne sigurnosti vrijedni spomena su izvrsne vozne karakteristike, bi-xenon zakretna prednja svjetla i elektronski program stabilnosti (ESP) s dinamičnim upravljanjem (DSR) u standardnoj opremi kod 4×4 verzija.

Novi standard u polju pasivne sigurnosti simbolizira do 9 zračnih jastuka za zaštitu putnika na prednjim i stražnjim sjedalima.

Yeti nije samo obziran prema svojim putnicima, već i prema pješacima, jer zadovoljava odredbe zakona o zaštiti pješaka.

Prednosti vozila u smislu sigurnosti su:

• izvrsno upravljanje,
• bi-xenon zakretna prednja svjetla,
• ESP s dinamičnim upravljanjem – DSR (standardna oprema u 4×4 verzijama),
• dobar pogled iz vozila,
• čvrst okvir karoserije,
• zaštita putnika s do 9 zračnih jastuka (uključujući zračni jastuk za koljena vozača i stražnje bočne zračne jastuke),
• zaštita pješaka.
Više informacija: ETT d.o.o. , Mala Švarča 155, Karlovac, Tel.fax: 047 609-333 , www.ett.hr

Pretraži

Back to Top