Smoothies u Konobi Zec

Hrana Komentari isključeni za Smoothies u Konobi Zec 13

Znaš li što je smoothie? To je zdrav i osvježavajući napitak koji se pravi od voća uz dodatke drugih namirnica. 100% voće, 100% prirodno bez dodataka šećera, bez umjetnih boja i bez konzervansa..


Isprobajte svježe pripremljeno:
Mangue – Marakuja ( tonizirajuća i gurmanska kombinacija koja sadrži magnezij. Mango, marakuja i banana. )
Jagoda – Banana ( plemenitost jagode spojena s energetskim prinosom banane)

Multivitamin ( eksplozija vitamina A, B, C i E zahvaljujući ananasu, naranči, mangu i kruški.)
Crveno voće ( fuzije jagode, trešnje i grožđa. Slasni savez crvenog voća bogatog vitaminom A za snažan i energičan koktel)
Ananas – Kokos ( rajski okus ananasa povezan s delikatnim okusom kokosovog oraha. Sunčana i egzotična delicija)
Naranča, Limun, Mandarina – Umorni ste? Napunite baterije pomoću vitamina C u čistom obliku.
Ukratko
Smoothie se pravi od voća i povrća uz dodatke drugih namirnica, iako su neki smothieji napravljeni od 100 posto voća ili povrća. Uz voće i povrće najčešći dodaci su smrznuti jogurt, med, kockice zamrznutog ledenog čaja, mlijeko (najčešće sojino), laneno ulje, sezam, suncokret te čokolada.

Trgovine zdravom hranom u SAD-u još su tridesetih godina 20. stoljeća počele prodavati napitke od svježeg voća i povrća, a recepti za njih stigli su iz Brazila. Četrdesetih godina najpopularniji su bili smoothieji od banana i ananasa. Ime smoothie počelo se koristiti u časopisima i knjigama u kojima su pisani recepti, a odnosilo se na sve što je usitnjeno pomoću blendera.

Smoothieji postaju sve popularniji šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, a posebno poznat postao je tzv. kalifornijski smoothie. U to vrijeme smoothieji su se pravili samo od voća, voćnog soka i leda, bez dodataka ikakvih drugih namirnica.

Osamdesetih godina, zbog izrazite popularizacije fitnesa i općenito sportskog načina života, smoothieji postaju napici koje svi žele te se otvaraju specijalizirani barovi u kojim se prodaju isključivo ova pića. Već 2000. godine smoothie barovi postaju multimilijunska industrija, a tako je sve do današnjih dana!
Voće, koliko voća, uvijek više voća!
Konoba Zec, Bogovićeva 2, 47000 Karlovac
Telefon / fax: 047/ 645 455
http://www.konobazec.com/

Pretraži

Back to Top