Speleološka škola – 2014

Hobby, Sport Komentari isključeni za Speleološka škola – 2014 16

Cilj škole je polaznike upoznati sa: osnovama speleologije, tehnikama kretanja i istraživanja speleoloških objekata, višednevnim boravkom u prirodi, fenomenima krša te potrebi očuvanja i zaštite prirode, alternativnim načinom aktivnog provođenja slobodnog vremena te novim i dinamičnim druženjem kroz istraživački rad u prirodi.


Speleološka škola se provodi po programu školovanja Komisije za speleologiju
Hrvatskog planinarskog saveza i provode je za tekuću godinu ovlašteni i licencirani Instruktori. Za vrijeme trajanja terenske nastave polaznici su pod stalnim nadzorom Instruktora i uvijek su im na raspolaganju za bilo kakav oblik pomoći.
Škola traje 7 tjedana i obuhvaća predavanja u večernjim terminima preko tjedna i 6 terenskih vježbi tijekom vikenda (4 jednodnevna i 2 dvodnevna izleta). Kroz predavanja polaznici imaju prilike odslušati 30-tak različitih tema vezanih uz speleološke aktivnosti. Tijekom škole kroz upoznavanje sa nezamislivim špiljskim ambijentom neki od polaznika imaju prilike i po prvi puta noć provesti u šatoru pod vedrim nebom te se ugrijati uz vatru i jelo skuhano u kazanu.
Po završetku škole polaznici polažu ispit za naziv Speleološki pripravnik te postaju ravnopravni članovi Speleološkog odsjeka te se mogu uključiti u sve aktivnosti odsjeka. Terenska istraživanja, promocija rada, razna stručna i znanstvena istraživanja koja se provode na području cijele Republike Hrvatske ali i u inozemstvu.

Školarina uključuje:
1. Članarinu u Speleološkom odsjeku za 2014.g.
2. Osiguranje polaznika za vrijeme trajanja škole
3. Troškove najma speleološke opreme
4. Troškove najma sportske dvorane za provođenje vježbi speleoloških tehnika
5. Nastavne i promotivne materijale
6. Troškove izdavanja diplome za Speleološkog pripravnika

Voditelj škole: Damir Basara – instruktor speleologije
Instruktori i demonstratori: Igor Jelinić, Dinko Novosel, Senka Mirić, Ivan Draganjac, Krešimir Pogačić, Marin Zanki, Goran Fehervari, Matija Horvatin, Ana Brbot, Lidija Basara, Maja Silić, Slobodan Božić
Informacije:
mob.: +385 098 890 685 (Damir Basara)
mail: [email protected]
web:www.pd-dubovac.hr
Trajanje škole: 12.03. – 05.05.2014.
Upisi: osobno do 10. ožujka 2014. u prostorijama PD Dubovac (Strossmayerov trg 2), srijedom od 20 sati ili na e-mail: [email protected] . Potrebno je popuniti pristupnicu i donijeti je i/ili osobno i/ili putem e-maila. Pristupnica dostupna na web stranicama Speleološkog odsjeka Dubovac.
( https://sites.google.com/site/sodubovac/speleoloskaskola-2014 )
Školarina: 500,00 kuna
Napomena: polaznici speleološke škole moraju biti učlanjeni u planinarsko društvo koje je članica Hrvatskog planinarskog saveza i imati navršenih 16 godina života uz pismenu suglasnost roditelja ili staratelja (ako su mlađi od 18 godina). Članstvom u nekom planinarskom društvu stječe se pravo na osiguranje u osiguravateljskoj kući dok članstvom u Planinarskom društvu Dubovac stječe se još i pravo na dodatnu policu osiguranja u osiguravajućoj kući Euroherc.
Broj polaznika je ograničen! Organizator zadržava pravo izmjene.

Planinarsko društvo Dubovac
SPELEOLOŠKI ODSJEK
HR-47000 Karlovac, Strossmayerov trg 2
www.pd-dubovac.hr
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top