Split Blues Festival

Glazba Komentari isključeni za Split Blues Festival 14

21.6.2011., baš na Svjetski dan glazbe, na splitskim se Prokurativama dogodio prvi “Split Blues Festival – In memoriam Jadran Zlodre Gobbo”. Da bi se u hramu neke druge glazbene kulture organizirao program koji već desetljećima “drnda” po uglavnom marginalnim lokacijama i na samom je rubu vidokruga javnosti i medija – trebalo je čudo.


Čudo su osmislili, organizirali, izveli, snimili i producirali sami splitski glazbenici proslavivši tako 15. godišnjicu postojanja splitske podružnice Hrvatske glazbene unije. A slavilo se uz blues note slijedećih izvođača:

Otprilike ovako
Sunnysiders
Steve Wolfman Band
Barber shop
Harpoon blues band
Carl Reuter & The Harpoons
Trio Brodarići

Na CD/DVD "Split Blues Festival – In memoriam Jadran Zlodre Gobbo" očekuju vas 22 vatrene izvedbe autorskih pjesama i covera blues standarda u interpretaciji 6 splitskih bendova s nadahnućem kakvo pruža južnjački temperament u vreloj ljetnjoj noći na elitnoj koncertnoj lokaciji. Vaš primjerak ovog izdanja možete naći u “ Megamuzika“ music shopovima (Fender Music Shop) u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

SPLITSKA BLUES PRIČA
Sigurno je većini žitelja Splita čudno otkud uopće toliko splitskih izvođača bluesa i otkud toliki entuzijazam pri interpretaciji nečega što iziskuje istovremeno i veliko umijeće i veliku emociju, a uz minornu materijalnu nagradu. Odgovor je: Blues je kao prva ljubav. Neizbrisiva u sjećanjima, čak i kad je u iskidanoj vešti, rado joj se vraćamo jer u duši mami osmijeh, a to je neprocjenjivo.
U vremenima kad u Splitu i Dalmaciji kao nikad trešte bendovi svih mogućih glazbenih izričaja iz svake treće garaže, izgleda da je sazrilo vrijeme za polaganje embrija "Split Blues Festivala". Prošle je godine on bio kompletno splitska priča, no već ove pretendira da kao dio turističke ponude grada Splita preraste u višednevno međunarodno kulturno zbivanje koje će u grad dovesti najveća imena svjetske blues scene, a s njima i strane poklonike tog glazbenog izričaja. "All aboard!" – poručuje Jadran Zlodre Gobbo i vuče kompoziciju u "…novo jutro, novi dan…"

Pretraži

Back to Top