Staklena opeka smanjuje potrošnju energije

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Staklena opeka smanjuje potrošnju energije 21

Korištenjem staklenih stijena u prostoru omogućujemo prodor dnevnoj svjetlosti, dok stijenom od staklene opeke unosimo dizajn u prostor, čime stvaramo optičku iluziju veličine prostora i istovremeno se skrivamo od neželjnih pogleda.


Egle dizajn d.o.o. ovlašten je distributer tvrtke Seves iz Italije – svjetski poznati proizvođač staklene opeke Pegasus. Svojim dugogodišnjim iskustvom i kvalitetnim radom, u korak slijede novitete na tržištu stakla. Jedan od prvih noviteta je promjena sustava ugradnje staklene opeke.
Nekada se opeka zidala mortom, no danas ju je zamjenila brza i suha gradnja – sustav Ezylay u silikonu (jedini certificirani sustav za ugradnju staklene opeke). U kratkom vremenu zbog svoje kvalitete i funcionalnosti, sustav Ezylay postao je najtraženiji sustav ugradnje staklene opeke. Ravne i radijusne stijene izrađuju se posebno dizajniranim aluminijskim elementima, te pomoću minimalne silikonske fuge od 0,3 cm ostavljaju dojam estetske, sigurne i praktične konstrukcije. Važna karakteristika je da se stijene od staklene opeke u silikonskom sustavu mogu demontirati, te ponovno koristiti kao pregrada, šank, stijena od tuš kabine i sl. te u slučaju oštećenja pojedinu staklenu opeku moguće je zamjeniti.
Staklena opeka najviše je poznata kao građevinski materijal koji se ugrađuje na fasadne stijene zgrada ili kuća. Promjenom zakona o energetskoj učinkovitosti na fasadama, klasična je opeka pala u drugi plan, no ne zadugo. Zahvaljujući posebnim ulaganjima u proizvodnom procesu i konstantnoj suradnji s nacionalnim znanstvenim institutima, Seves – svjetski lider u proizvodnji staklene opeke, redefinirao je U – vrijednost granice za prolazak topline stakla. Uzimajući u obzir nove teme u vezi očuvanja energije i potrebe da pronađu učinkovitije korištenje prirodnih resursa i obnovljivih izvora energije, razvili su ES tehnologiju, koja učinkovito smanjuje potrošnju energije kroz staklene opeke, čime poboljšava energetsku učinkovitost. Nova inovativna tehnologija mijena refleksna i propusna svojstva staklene opeke, bez promjena u mehaničkim i kemijskim karakteristikama.
Klasična staklena opeka sastoji se od dvije stijenke koje između sebe sadrže zrak bez vlage. Novi sustav za uštedu energije razvija princip komora. Staklena ploča umeće se između završnih staklenih stijenki, time se stvaraju komore koje se pune plinom argonom kako bi se smanjio prijenos topline uzrokovane konvencijom. Navedenim procesom poizvodnje, stvorena je opeka Energy Saving koja učinkovito smanjuje prolazak topline od klasične staklene opeke za skoro 50% te njena vrijednost iznosi U=1,5 W/m2K.
Seves je postigao važan cilj u arhitekturi stakla, stvarajući eco-friendly rješenja ponudio je nove mogućnosti arhitektima i dizajnerima usmjerena na dugoročnu održivost prilikom korištenja staklene opeke na pročeljima zgrada.
Zadovoljstvo kupaca sada je mnogo veće, jer njihove želje prate trgovci pa je prozirna opeka mnogo kvalitetnija i otpornija nego prije.
Osim toga, Egle dizajn nudi Vam široki izbor veličina, boja i uzoraka nisko-energetske staklene opeke, a svojim stručnim kadrom garantiraju Vam kvalitetnu ugradnju.
EGLE dizajn d.o.o., Ježdovečka cesta 103, 10250 Zagreb – Lučko, Croatia
Tel: +385/1/6535-845, Mob: +385/98/574 246
Fax: +385/1/6535-096, e-mail: [email protected]
RADNO VRIJEME: Radni dan 08.00-17.00, subota 09.00-14.00

Pretraži

Back to Top