STARTA 16. HGF DEMO FESTIVAL

Događanja, Glazba Komentari isključeni za STARTA 16. HGF DEMO FESTIVAL 9

U četvrtak, 29. ožujka 2012., po šesnaesti će puta krenuti rock’n’roll karavana HGF demo festivala. Put tog najstarijeg i najvećeg nacionalnog demo festivala ove godine počinje u zagrebačkom Sax!-u (7 koncerata), slijedi zabočki Regenerator i Zelena dvorana (5 koncerata), a onda se kreće na kvalifikacijske koncerte u Pulu, Rijeku i Split.


Nakon polufinalnih koncerata u Sax!-u krajem svibnja, sve se završava u Zaboku s 3 finalna koncerta te grande finale nastupom aktualnih i bivših pobjednika festivala te njihovim gostima 15. lipnja 2012. u klubu Regenerator.
29.3.2012. SAX! – MJUZIKL + IGNOR + specijalni gost: VATRA
Svečano otvorenje ovogodišnjeg 16. HGF-a dogodit će se u četvrtak, 29. ožujka u zagrebačkom klubu Sax! Nastupit će dva prošlogodišnja pobjednička sastava: MJUZIKL (posebna nagrada za najperspektivniji mladi bend), IGNOR (drugoplasirani bend) te posebni gost, virovitička VATRA.
VATRA je prošle godine objavila svoj odličan šesti studijski album Ima li budnih? s kojim se na korak približila 1. ligi hrvatskog rocka i koji im je donio nominaciju za rock album godine u ovogodišnjem Porinu, dok je pjesma TREMOLO u suradnji s Urbanom nominirana u kategorijama Hit godine i Najbolja vokalna suradnja.
Na početku još jedne uspješne godine za Vatru, bend se prisjetio svog nastupa na HGF-u 1998. godine uoči izdavanja prvog albuma i odlučio podržati HGF demo festival svojim posebnim nastupom u Sax!-u.
16. HGF 2012
Na ovogodišnjem HGF demo festivalu uživo će u 5 gradova nastupiti više od 60 bendova.
Kompletan raspored uskoro. Ulaz na sve HGF koncerte je besplatan.

Pretraži

Back to Top