Stolarija Ribičić – 43 godine tradicije i kvalitete

Dom Komentari isključeni za Stolarija Ribičić – 43 godine tradicije i kvalitete 32

Stolarski obrt “JOSIP RIBIČIĆ” bavi se proizvodnjom namještaja i PVC stolarije.

O proizvodnom programu, njegovoj kvaliteti i mogućnostima primjene, tržištu, novom izložbenom prostoru te mnogim drugim zanimljivostima razgovarali smo s tehničkim direktorom tvrtke, Josipom Ribičićem. Josip Ribičić je od malih nogu rastao uz obiteljsku stolarsku radionicu koju je uspješno vodio njegov otac i prošao je sve faze u poslu, da bi pred 4 godine postao tehnički direktor.
PI: Poštovani gospodine Ribičić, predstavite nam Stolariju Ribičić od početka obrta, davne 1966. do danas. Recite nam nešto više o asortimanu koji nudite na tržištu?
JR: Vlasnik obrta je moj otac Josip Ribičić koji je registrirao obrt i krenuo s proizvodnjom drvene stolarije u starom dijelu grada Karlovca, na starom placu, gdje smo imali nekih stotinjak kvadrata prostora. Na novu lokaciju u ulici Stjepana Mihalića preselili smo prije 11 godina, gdje smo kupili prostor od škole i sagradili novu halu te značajno povećali radni prostor i kvadraturu kao i broj zaposlenih, sa nekadašnjih 3 majstora došli smo na 14 zaposlenih. Investirali smo u najmodernije strojeve i ono što je najbitnije da smo tada proširili proizvodnju i dopunili naš asortiman PVC stolarijom. PVC stolariju izrađujemo od najkvalitetnijih VEKA profila i visokokvalitetnog G-U okova.
Osim PVC stolarije i izrade svih vrsta namještaja kao nadopuna asortimanu uveli smo drvo- aluminijsku stolariju međunarodnopriznate tvrtke INTERNORM s visokim kriterijima u kvaliteti, dizajnu i inovacijama. Postali smo zastupnici INTERNORMA i mogu reći da je to najkva-litetnija stolarija koja se danas nudi na tržištu. Ona je sa unutarnje strane drvena i kao takva daje ugodu u samom prostoru dok je vanjska strana aluminijska i ne iziskuje nikakvo dodatno održavanje. Taj program je budućnost, iako zbog svoje visoke cijene neće biti šire zastupljena, no na ekskluzivnijim i skupljim objektima sigurno će naći svoje mjesto. Ustrajnost u poštivanju načela kvalitete i korektnosti u poslovanju omogućila nam je stabilnost i postojanost u poslovnom razvoju.
Sve se više pojavljuje na tržištu opet drvena stolarija, no mi je za sada ne planiramo uvesti u našu proizvodnju. Značajno smo se modernizirali i investirali i u području izrade namještaja te mogu reći da smo među vodećim proizvođačima na karlovačkom području. Ove godine u ožujku otvorili smo naš novi izložbeni prostor gdje smo uložili značajna sredstva kako bi što bolje prezentirali našu ponudu.
Osobno smatram velikim problemom kod naših stolara diljem Hrvatske, da jako malo ulažu u samu prezentaciju proizvoda, a dobra prezentacija proizvoda može odigrati odlučujuću ulogu jer svaki potencijalni kupac cijeni detaljnost i vizualnost
Mi smo krenuli drugim putem, uložili smo u izložbeni salon, u samu sobu i program u kojem to crtamo i projiciramo 3D sa stvarnim bojama i dekorima drugačijim pristupom, gdje čovjek sjedne i pogleda svoju buduću kuhinju, ormar ili neki drugi namještaj na zidu veličine 3 x 3 metra, praktički u stvarnoj veličini, stvarnim bojama.
Takva prezentacija uspijeva oko 80 % dočarati budući proizvod, normalno dok vi proizvod ne vidite kod kuće nije isto, ali daleko je više nego šaranje po komadu papira, škarnicla. U našem novom izložbenom prostoru napravili smo i jedan prezentacijski dio gdje pokušavamo prezentirati sve okove i sve nove stvari i mogućnosti koje su dostupne u izradi namještaja, ne samo nužno onaj drveni dio, nego je tu i prateća rasvjeta te ugradbeni aparati. Informatički smo se dosta razvili i sve naše ponude većinom odrađujemo putem interneta. Pratimo maksimalno novitete i trendove na tržištu tako da sa sigurnošću mogu reći da nema nečega što se pojavi, a da mi to nismo u stanju napraviti.
PI: Koje usluge nudite svojim kupcima?
JR: Kod nas se radi na uskoj specijalizaciji, posebno imamo ljude za PVC program, posebno za namještaj, samim time i troškovi su veći od tvrtki gdje svi sve rade, ali mi smatramo da je put koji smo izbrali puno kvalitetniji i bolji. Usluge koje mi nudimo su kompletne od prvog kontakta ponude, izlaska i izmjere na terenu pa do dostave i montaže. Mi odgovaramo za taj budući proizvod i da li će odgovarati tom prostoru, tu kupac ne nosi nikakav rizik.
PI: Koji su vam poslovni planovi s obzirom na ova krizna vremena?
JR: Situacija je danas teška, no smatram da smo u grupi jačih poduzetnika i ne bojim se konkurencije u ovom našem segmentu djelovanja. Naši planovi za budućnost nisu preveliki, nemamo namjere graditi velike tvornice već želimo ostati jedna stabilna obrtnička tvrtka, mali srednji obrt do 15 zaposlenih ljudi. I dalje nastavljamo sa ulaganjem u našu kvalitetu prepoznavanjem novih poslovnih mogućnosti te oplemenjivanjem postojećih kapaciteta.

STOLARIJA RIBIČIĆ, Stjepana Mihalića 43, 47 000 KARLOVAC
www.stolarija-ribicic.com
[email protected]
Tel: 047/611-433,601-434 Fax: 047/611-100,601-433
Izvor:Promo izlog, listopad 2009.

Pretraži

Back to Top