Suha gradnja – AP GRADNJA

Gradnja Komentari isključeni za Suha gradnja – AP GRADNJA 24

Suha gradnja gotovo da bi se mogla staviti pod rubriku završni građevinski radovi jer suha gradnja manje – više odnosi se na neke manje radove i zahvate u graditeljstvu, kao što su zidovi, prezidi, spušteni stropovi.

Izvode se od laganih materijala, a u suhu gradnju osim zidova i spuštenih stropova spadaju i još neke stvari kao što su suhe glazure za izravnavanje podova. Za suhu gradnju kaže se da je snaga gradnje za 21. stoljeće.
Izgradnja potkrovlja
Kako Knauf gipsane ploče karakterizira dobra sposobnost upijanja vlažnog zraka iz prostorije, te regulacija hladnoće i buke, ovi sistemi idealni su za preuređenje svih vrsta potkrovlja. U kombinaciji sa izolacijskim materijalima, ove gipsane ploče štite od hladnoće zimi ili od vrućina ljeti. Izgradnja potkrovlja također, Knauf gipsane ploče omogućuju zrakonepropustnost i reguliraju klimu u prostoru, te su vatronepropusne – gips ploče ne gore. Funkcionalna konstrukcija sprečava pojavu "propuha" u potkrovlju koji uzrokuje nepovoljnu i nezdravu klimu u prostoriji.
Spušteni stropovi
Spušteni stropovi izrađeni od Knauf sistema idealno su rješenje, kako za moderno uređene prostore, tako i za adaptaciju starijih devastiranih prostora i interijera. Mogućnosti kreativnog oblikovanja su gotovo beskonačne. Gipsane elemente postavljamo prema vašim individualnim zahtjevima i možemo ih postaviti uz brojne varijacije. Tako savršeno oblikovan spušteni strop postat će uskoro središte pozornosti u vašem stanu, uredu, restoranu, hotelu ili bilo kojem drugom objektu.
Pregradni zidovi
Pregradni zidovi izrađeni su iz potkonstrukcije i obloge iz gipsanih ploča. Potkonstrukcija se sastoji iz čeličnih, pocinčanih profila; na njih se obostrano montiraju gipsane ploče. Izvedba potkonstrukcije i vrsta obloge ovisi o zahtjevima stabilnosti zida (visina ugradnje, namjena korištenja prostorije), zvučne zaštite i zaštite od požara. Odlično su prilagodljivi građevinskoj strukturi modernih objekata, a pored toga ti zidovi pružaju idealna rješenja u području zaštite od buke i požara tek od toplinske izolacije prostora. Čak se i ovjes teških konzolnih zidnih tereta (police, ormari i sl.) izvodi bez teškoća.
AP GRADNJA – 099 66 81 226
·Krovišta ·Fasade · Uređenje dvorišta · Izrada betonskih ograda ·Građevinski iskopi · Unutarnje uređenje ( Knauf, strojna žbuka, postavljanje keramike, glazure)

Pretraži

Back to Top