Superfoods ili super hrana

Hrana, Zdrav život Komentari isključeni za Superfoods ili super hrana 24

Pojam “superhrana” odnosi se na namirnice, koje imaju izuzetno visoki nivo fitonutrijenata koji pridonose ljudskom zdravlju te vam na taj način pomažu da održite snagu, vitalnost i dobar izgled.


Fitonutrijenti su članovi obitelji antioksidansa koji su učinkoviti u borbi protiv slobodnih radikala – molekula kisika koje imaju ključnu ulogu u bolestima srca, raka, osteoporoze i Alzheimerove bolesti. Suprehrana namirnice potpuno su prirodne, imaju jak detoksikacijski učinak, sadrže enzime za probavu, bogate su vitaminima i mineralima te raznim mikro i makro nutrijentima te su izuzetno bitne za jačanje imuniteta.
Još je Hipokrat rekao: "Neka hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana." I naši su preci bili svjesni kvalitete hrane koju unosimo u svoj organizam, no to se s pojavom industrijski obrađene hrane izgubilo.
Nažalost, u užurbanoj svakodnevici konzumiramo sve veće količine rafiniranih namirnica koje više ne sadrže ni vitamine ni minerale potrebne organizmu za normalno funkcioniranje. No, "superhrana" se i dalje može naći u prirodi. Stručnjaci kažu da je niskokalorična, ali istovremeno i super bogata hranjivim tvarima što ju svrstava među najmoćniju hranu na svijetu što se tiče njene nutritivne vrijednosti.
Superhrana je bogati izvor i antioksidanata i esencijalnih hranjivih tvari koje su potrebne ljudskom organizmu, a ne možemo ih sami proizvesti. Te namirnice nisu nam strane. Tu je zapravo riječ o smokvama, dudu ,bademima, rogaču, a u posljednje vrijeme na našem se tržištu mogu pronači i egzotične supernamirnice poput chia sjemenki, maca praha, sirovog kakaa, acai i goji bobica, camu camu, koštica marelica, guarane, lucume, pšenične i ječmene trave u prahu, konoplje….
Biljna ljekarna i trgovina zdrave hrane PHARMA&BIO
Vladimira Nazora 4, Karlovac
Tel.: 047 649 921,
www.pharma-bio.hr
https://www.facebook.com/pharmabio123

Pretraži

Back to Top