Superfoods ili super hrana

Hrana, Zdrav život Komentari isključeni za Superfoods ili super hrana 8

Pojam “superhrana” odnosi se na namirnice, koje imaju izuzetno visoki nivo fitonutrijenata koji pridonose ljudskom zdravlju te vam na taj način pomažu da održite snagu, vitalnost i dobar izgled.


Fitonutrijenti su članovi obitelji antioksidansa koji su učinkoviti u borbi protiv slobodnih radikala – molekula kisika koje imaju ključnu ulogu u bolestima srca, raka, osteoporoze i Alzheimerove bolesti. Suprehrana namirnice potpuno su prirodne, imaju jak detoksikacijski učinak, sadrže enzime za probavu, bogate su vitaminima i mineralima te raznim mikro i makro nutrijentima te su izuzetno bitne za jačanje imuniteta.
Još je Hipokrat rekao: "Neka hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana." I naši su preci bili svjesni kvalitete hrane koju unosimo u svoj organizam, no to se s pojavom industrijski obrađene hrane izgubilo.
Nažalost, u užurbanoj svakodnevici konzumiramo sve veće količine rafiniranih namirnica koje više ne sadrže ni vitamine ni minerale potrebne organizmu za normalno funkcioniranje. No, "superhrana" se i dalje može naći u prirodi. Stručnjaci kažu da je niskokalorična, ali istovremeno i super bogata hranjivim tvarima što ju svrstava među najmoćniju hranu na svijetu što se tiče njene nutritivne vrijednosti.
Superhrana je bogati izvor i antioksidanata i esencijalnih hranjivih tvari koje su potrebne ljudskom organizmu, a ne možemo ih sami proizvesti. Te namirnice nisu nam strane. Tu je zapravo riječ o smokvama, dudu ,bademima, rogaču, a u posljednje vrijeme na našem se tržištu mogu pronači i egzotične supernamirnice poput chia sjemenki, maca praha, sirovog kakaa, acai i goji bobica, camu camu, koštica marelica, guarane, lucume, pšenične i ječmene trave u prahu, konoplje….
Biljna ljekarna i trgovina zdrave hrane PHARMA&BIO
Vladimira Nazora 4, Karlovac
Tel.: 047 649 921,
www.pharma-bio.hr
https://www.facebook.com/pharmabio123

Pretraži

Back to Top