Svaki novi dan za nas je novi izazov

Dom Komentari isključeni za Svaki novi dan za nas je novi izazov 41

Tvrtka BENE interijeri se iskazuje svojim stručnim znanjem, brzom i fleksibilnom intervencijom, popravcima na licu mjesta te kvalitetom usluge svojeg rada u rješavanju svih vrsta problema.


BENE interijeri je tvrtka osnovana 2007. godine sa željom ponuditi potpuni servis u području ojastučenog namještaja. Vlasnik tvrtke Mario Bene je izučeni majstor u radu s ojastučenim namještajem koji je svoje znanje i iskustvo stekao dugogo-dišnjim radom kod vodećeg proizvođača ojastučenog namještaja u Njemačkoj.
Tvrtka BENE interijeri nije ograničila svoje usluge samo na popravke ojastučenog namještaja, nego se želi dokazati i u tapetariji prijevoznih sredstava (auti, vlakovi, autobusi), uredskom namještaju, ugostiteljstvu, javnim objektima i naravno na usluzi privatnim osobama sa svim mogućim željama i problemima s namještajem. No, mnogo više o samoj tvrtki, uslugama kao i poslovnim planovima rekao nam je u razgovoru za Promo gradnju, vlasnik tvrtke gospodin Mario Bene.

• Možete li nam ukratko predstaviti tvrtku BENE interijeri i kako je tekao razvojni put vaše tvrtke?
M.B.:
BENE interijeri je tvrtka osnovana 2007. godine koja je započela sa svojim radom i pružanjem usluga po Hrvatskoj s jednim zaposlenim djelatnikom. Tvrtka se je orijentirala prvobitno na potpuni servis ojastučenog namještaja. Prvenstveno smo bili na usluzi proizvođačima koji mogu koristiti naše usluge kao servisnu službu u otklanjanju reklamacija ili problema na ojastučenom namještaju. Vozni park broji 1 teretni kombi za potrebe prijevoza namještaja te 1 putničko vozilo za mobilnu servisnu službu. Kroz kratko vrijeme tvrtka se je proširila na dva djelatnika, ali isto tako i svoje usluge.
Ponuda je u 2009. godini proširena na čišćenje tkanina i koža. A kroz školovanje djelatnika u Njemačkoj, ponudu smo nadopunili i sa saniranjem te bojanjem svih vrsta koža.

Naše stručne usluge na terenu su jako dobro prihvaćene od strane proizvođača namještaja za koje smo onda počeli raditi kao servisna služba i u Sloveniji zatim Srbiji te i u Bosni i Herecegovini. Krajem 2011. godine BENE interijeri zapošljava još dva djelatnika. U 2012. godini tvrtka kupuje zemljišta i počinje s umjerenim planiranjem nove poslovne zgrade. Kompletan projekat poslovne zgrade je sredinom 2013. godine završen te se početkom 2014. godine očekuje realizacija projekta.

• Recite nam nešto više o vašim uslugama? Tko su korisnici vaših usluga? Što vas čini posebno prepoznatljivim?
M.B.:
Usluge koje nudi tvrtka BENE interijeri su pretežno vezane za tapetarstvo. Popravci, restauracije te rješavanje reklamacija i problema na ojastučenom namještaju je naša najveća usluga, ali naše usluge su se tokom našeg poslovanja i proširile. BENE interijeri vrši i usluge čišćenja, održavanje tkanina i koža, popravkei bojanje kože te nudimo stručna savjetovanja u svim temama ojastučenog namještaja ili tapeciranju nekih drugih elemenata. Usluge tapeciranja naravno možemo ponuditi u ugostiteljstvu (stolice, fotelje, ostali namještaj), ali isto tako i u prijevoznim sredstvima (sjedala svih vrsta vozila).
Naše usluge mogu koristiti proizvođači ojastučenog namještaja, prodajni saloni i kuće namještaja, manji obrtnici, javni objekti, ugostitelji, transportne tvrtke te svakako privatne osobe. Tvrtka BENE interijeri se iskazuje svojim stručnim znanjem, brzom i fleksibilnom inter-vencijom, popravcima na licu mjesta te kvalitetom usluge svojeg rada u rješavanju svih vrsta problema.

• S obzirom da ste svoje znanje i iskustvo stekli dugogodišnjim radom kod vodećeg proizvođača ojastučenog namještaja u Njemačkoj, ukratko koje su razlike, a koje sličnosti rada u Njemačkoj i Hrvatskoj?
M.B.:
Razlike su velike. Općenito je sama organizacija posla u Njemačkoj na sasvim drugom nivou, svi radovi su isplanirani u detalje koji jako olakšavaju sam rad, a tako i učinkovitost rada. Inovacije i razvoj proizvoda su najjača karika Njemačke industrije. Sva mudrost dobrog poslovanja je ideja, organizacija te podjela zadaća na ljude koji će to kompetentno i na vrijeme odraditi.
Prvo i osnovno mi je bilo nakon povratka u Hrvatsku i osnivanja tvrtke, da na svoje djelatnike prenesem sistem organiziranog rada i svakako osjećaj rada s ljudima. Pružati nekome svoju uslugu mora nas kao tvrtku činiti ponosnim, jer smo mi kao tvrtka odabrani da riješimo određeni problem ili potrebu. U svakom radu moramo uvijek dati sve od sebe da bi stranke bile zadovoljne i da tim dobrim odrađenim poslovima dobijemo nove poslove.

• Koji su vam najveći izazovi u radu? Možete li nam izdvojiti neki zanimljiv projekt?
M.B.:
Svaki novi dan je za nas novi izazov. Nikad neznamo koji nas problem kod neke stranke može dočekati, ali mi dajemo sve od sebe da nas ništa ne iznenadi te da smo na svaki problem spremni.

Najzanimljiviji projekti su svakako oni radovi koje radiš baš po prvi put. U takvim poslovima se može osjetiti i malo adrenalina u krvi, jer svaki od djelatnika želi da njegov rad bude unikatni, vrhunski i da stranka bude zadovoljna uslugom i rezultatom.

Primjeri projekata: prvo tapeciranje broda u moru, koje je moralo biti gotovo u jednom danu. Rad je ispao super, a stranka vrlo zadovoljna. Prvo veće saniranje oštećene kože na sjedištu dvosjeda te ručno miješanje boje za kožu na potrebnu nijansu da bi se kompletan dvosjed obojao.

• Koji su vam poslovni planovi?
M.B.:
Dugoročno gledano samo želimo da tvrtka stabilno stoji na tržištu i da naši sadašnji djelatnici imaju siguran posao. Svaka poslovna tvrtka ima određene ciljeve pa smo si tako i mi dali u zadaću neke stvari u određenom vremenskom periodu ostvariti.

Naš predstojeći projekt je svakako proširenje poslovnog prostora za malo veće radne mogućnosti te još bolja organizacija rada. Želimo proširiti našu paletu usluga i svakako zaposliti još nekoliko osoba.
Bene interijeri
Budrovci 107/1
47201 Draganić
tel./fax +385 (0)47 715 341
mob. +385 (0)98 676 253
e-mail: [email protected]
www.bene-interijeri.hr

Pretraži

Back to Top