Sve je spremno za Porin Classic!

Glazba Komentari isključeni za Sve je spremno za Porin Classic! 7

Glasovanje zaključeno, imena pobjednika u kategorijama klasike i jazza tajna do večeras. Prijenos dodjele Porin Classic pratite na HTV2 večeras od 20:45.


Na svečanoj dodjeli diskografske nagrade Porin u kategorijama klasike i jazza, večeras će u KD „Vatroslav Lisinski“ biti dodijeljene nagrade u ukupno 11 kategorija. Nominirani za najbolja djela klasike i jazza skladana, izvedena i snimljena na nosačima zvuka prošle godine, zagrebačkoj će publici pružiti nesvakidašnji užitak. Veliki trenutak večeri bit će dodjela Porina za životno djelo našem proslavljenom violinistu, maestru Josipu Klimi.

Prvi put u 18 godina postojanja nagrade Porin na priredbi će nastupiti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka. Nominirani Viktor Vidović, Marija Pavlović, Filip Merčep, Zagrebački kvartet, Matija Dedić i Borna Šercar’s Jazziana Croatica jamci su vrhunske kvalitete priredbe. Trio Neven Frangeš, Primož Grašič i Mario Mavrin odat će počast preminulom velikanu jazza Bošku Petroviću. Posebni gosti večeri, sopranistica Adela Golac-Rilović i duo slavnih gitarista – Petrit Çeku i Zoran Dukić, uveličat će slavlje.

Omotnice s odlukom Porinovih glasača o najboljima u kategorijama za Porin Classic, jutros je u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ HTV-a direktoru nagrade Siniši Bizoviću uručio odvjetnik Elvis Sever-Koren. U drugom krugu glasovanja svoj je izbor dostavila su 744 glasača. Imena pobjednika najstroža su tajna sve do trenutka proglašenja – i večeras u dvorani Lisinski, i na završnoj dodjeli nagrade u Biogradu 15. svibnja.

Pretraži

Back to Top