Sve za Vaš automobil – Car Super Commerce

Auto moto Komentari isključeni za Sve za Vaš automobil – Car Super Commerce 35

U 17 godina postojanja tvrtka Car Super-Commerce izrasla je u prepoznatljivu i vodeću tvrtku za maloprodaju i veleprodaju zamjenskih autodijelova u Karlovačkoj županiji.

Unatoč recesiji, ostvarujemo i dalje rast poslovanja te tako namjeravamo i u idućoj godini. Car Super-Commerce nudi više od 27 000 različitih artikala koji zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvalitete i sigurnosti (ISO 9000, ISO 14000, ISO/TS/16949 i sl.).
Ugodni sugovornik bio nam je vlasnik tvrtke gospodin Ivan Car, koji nam je rekao nešto više o razvoju tvrtke, asortimanu, planovima kao i drugim zanimljivostima.
PI: Poštovani gospodine Car, predstavite nam tvrtku Car Super-Commerce?
IC: Car Super-Commerce je vodeća tvrtka za maloprodaju i veleprodaju zamjenskih autodijelova u Karlovačkoj županiji. Nudimo zamjenske autodijelove za gotovo sve dostupne vrste vozila te uz to i originalne autodijelove.Dijelovi u našoj ponudi su kvalitetom adekvatni dijelovima prve ugradnje poznatih svjetskih proizvođača: NK, Unico, Hans Pries, Jan Mor, TRW, Japanparts, Cifam, Mettelli, KWP, Hella, Roulunds (Contitech), Autolog, Acron i drugi.
PI: Možete li nam reći nešto više o počecima, razvoju tvrtke i stanju danas?
IC: Tvrtka Car Super-Commerce osnovana je početkom 1993. godine, u ratno doba, s 2 zaposlena. Kao i većini privatnih tvrtki u to vrijeme, koje je obilježilo početke privatnog poduzetništva u Hrvatskoj, početak je bio vrlo težak za poslovanje. Tvrtka je prvotno bila smještena u malom poslovnom prostoru na Gazi, da bi se 2001. godine zbog širenja posla preselila u trostruko veći prostor u Sportskoj dvorani Rakovac gdje se i danas nalazimo.
Godine 2002. postajemo član Autonet grupacije, interesnog udruženja trgovaca autodijelova organiziranog po županijama u kojem ostvarujemo najbolje rezultate od svih 15 članova iz cijele Hrvatske. Danas imamo sedam zaposlenih i godinu za godinom ostvarujemo stalni rast u poslovanju.
PI: Recite nam nešto više o Vašim kupcima?
IC: Od samog početka tvrtke, poslovna politika okrenuta je malim kupcima ili jednostavno rečeno – običnom čovjeku. Naši kupci su svi koji se bave servisiranjem automobila i lakih dostavnih vozila, od nezavisnih automehaničarskih i autoelektričarskih servisa, preko autolimarskih i vulkanizerskih radionica, ovlaštenih servisa i trgovina rezervnim dijelovima.Naravno, u naše kupce moramo uključiti i krajnje korisnike – vozače.
PI: Pad prodaje novih automobila i recesija – kako su se odrazili u Vašem poslovanju? Kako će se razviti ovdašnje tržište, s kakvim procjenama računa Vaša tvrtka?
IC: Naša zemlja je jedna od rijetkih zemalja koja nema vlastitu proizvodnju automobila, ali ipak automobili i autoindustrija su u njoj sveprisutni. Oko 1350 tvrtki se ozbiljno bavi automobilima. 2008. godine registrirano je oko 88.000 novih automobila, a kada se tome pridoda i uvoz rabljenih iz inozemstva dobivamo gotovo 100.000 novoregistriranih automobila u Hrvatskoj. 2009. ta se brojka prepolovila, no kad uzmemo u obzir prosječnu starost automobilskog parka od 10 godina,nepovoljne kamatne stope i sve teže dostupne kredite tu vidimo našu priliku.
Tendencije na tržištu automobila pokazuju da će pad prodaje novih automobila pridonijeti većoj potrebi za održavanjem starih vozila. U takvom stanju tržišta mi smo vrlo aktualni jer možemo ponuditi rezervne dijelove za starija vozila po vrlo povoljnim cijenama.Unatoč recesiji, ostvarujemo i dalje rast poslovanja te tako namjeravamo i u idućoj godini. Automobil u današnje vrijeme više nije luksuz, nego osnovna potreba i vjerujemo da će se unatoč kriznim vremenima ljudi i dalje voziti automobilima.
PI: Mogu li se kod Vas pronaći i dijelovi za neka starija vozila?
IC: Da. Kao primjer tome imamo elektropokretač za "peglicu", i to onu koja se pali na sajlu.
PI: Često svojim kupcima nudite akcijske prodaje, što je trenutno na akciji?
IC: Za naše kupce uvijek pripremamo akcijske prodaje, trenutno su u tijeku akcijske prodaje motornih ulja: Valvoline, Shell, Castrol i Elf.
PI: Na kraju našeg razgovora, koji su planovi za budućnost?
IC: U skladu s politikom malih kupaca, jedan od projekata u koji smo aktivno krenuli u 2010. godini je Internet naručivanje autodijelova. Kako nas je ponekad teško dobiti na telefon zbog velike gužve i aktivnosti u trgovini ključnim kupcima omogućili smo da brzo, jednostavno i točno mogu naručivati robu putem Interneta.Također, našim kupcima pružamo usluge dostave robe i to je segment koji planiramo dodatno razviti u nadolazećoj godini.
CAR SUPER-COMMERCE
Rakovac 1, Karlovac, SPORTSKA DVORANA
Tel.: 047/ 613-140, 600-729, 600-730, Fax: 047/ 655-130,
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top