Svečano otvorenje Dragojline staze i predavanje o životu i radu Dragojle Jarnević

Događanja, Hobby Komentari isključeni za Svečano otvorenje Dragojline staze i predavanje o životu i radu Dragojle Jarnević 11

U sklopu projekta „U spomen na Dragojlu“ članovi Planinarskog društva Dubovac iz Karlovca obnovili su planinarsku stazu kroz Kozjaču, čije će se svečano otvorenje održati u subotu, 20. listopada ove godine sa početkom u 10,00 sati u Svibanjskoj ulici u Karlovcu, ispred kućnog broja 1.


Staza je dobila naziv „Dragojlina staza“, a njeno uređenje dio je aktivnosti koje se u Gradu Karlovcu provode povodom obilježavanja 200 godišnjice rođenja Dragojle Jarnević, poznate karlovačke književnice i planinarke.
Sredstva za obnovu staze u cijelosti je osigurao Grad Karlovac.
Za tu priliku osiguran je besplatan prijevoz autobusom ispred zgrade Suda s polaskom u 9,45 sati, do Svibanjske ulice, gdje počinje „Dragojlina staza“. Planinari će propješačiti stazom kroz Kozjaču, posjetiti Etno kuću KUD-a Sv. Ana na Vučjaku do Planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji, gdje je za sve sudionike osiguran planinarski grah.
Također će se, u utorak, 23. listopada u 12,00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ održati predavanje o životu i radu Dragojle Jarnević s naglaskom na planinarenje.
Link za dodatne informacije: ww.pd-dubovac.hr

Pretraži

Back to Top