Swingers – "Live in Zagreb"

Glazba Komentari isključeni za Swingers – "Live in Zagreb" 17

Pred vama je peti album grupe “Swingers” pod nazivom “Live in Zagreb”, a ujedno i njihov prvi live album, snimljen u klubu “Tvornica” u listopadu 2009. godine.


Nakon posljednja dva albuma koja su bila posvećena domaćoj glazbenoj baštini, Porinom nagrađeni "Samo jednom se ljubi – tribute to Ivo Robić" te album "Ljubav i moda" iz 2009. godine, album "Live in Zagreb", u izdanju Aquarius Recordsa, rezultat je slavljeničkog koncerta u povodu desetog rođendana grupe. Veliki slavljenički koncert prenosila je Hrvatska televizija, a uveličala su ga mnogo poznata imena: Tedi Spalato, Marko Tolja, sestre Ivana i Marija Husar, Kristijan Beluhan, Mirko Fodor i grupa Femminem.

Sam album presjek je rada grupe, kako diskografskog tako i onog koncertnog pa su nam Swingersi i ovdje dočarali zašto nastupaju i odlično su prihvaćeni u čak osam europskih zemalja. Album donosi rock and roll standarde poput "Blue Suede Shoes" ili "Johnny B. Good", zatim domaće evergreene u pjesmama "Jabuke i trešnje", "Prolazi sve"… pa čak i podsjećanje na hitove bazičnog benda Roberta Marekovića, benda "Fantomi".

Uz ovaj veseo, sjajno istempiran i svirački vrhunski odrađen koncert, kao posebno iznenađenje album zatvaraju dvije studijske snimke – "Sretan rođendan" i "Ako jednog dana odeš" koje potpisuje frontmen grupe Robert Mareković. Prva je rođendanski standard koju je Mareković snimio s Fantomima još 1992. godine, a sad ju je poželio osvježiti u novom i dinamičnom aranžmanu, dok je druga pjesma svjetlo dana ugledala prvi put. "Ako jednog dana odeš" donosi intimnu atmosferu kakvu su nekoć stvarali Elvis Presley, Ricky Nelson ili Dean Martin, a ujedno je to i prvi singl s albuma, za koji je snimljen videospot. Tu je pjesmu Robert Mareković napisao još 1997. godine kada je objavio posljednji album s grupom "Fantomi", a nakon što je melodija "preživljavala" na autorovom privatnom repertoaru, uz male kreativne preinake uvrštena je na upravo objavljeni album.
Pogledajte – Swingers ft ENI – Don’t worry be happy
http://www.youtube.com/watch?v=yV-hTIq4AD0&p=31CF6FC73F8F5B16&playnext=1&index=36

1. Peter Gunn – Just A Gigolo – I Ain’t Got Nobody
2. Good Rockin’ Tonight
3. See You Later Alligator
4. Blue Suede Shoes
5. Prolazi sve (feat. Tedi Spalato)
6. Jabuke i trešnje
7. What’d I Say (feat. Feminnem)
8. Flip, Flop And Fly
9. Osmijeh (feat. Marko Tolja)
10. Great Balls Of Fire
11. Johnny B. Good
12. Sedamnaestogodišnjoj (feat. Kristijan Beluhan)
13. Reci da me volis (feat. Ivana I Marija Husar)
14. Americano (feat. Mirko Fodor)
15. Runaway
16. Let’s Twist Again
17. Pivo, konjak, štok

+ nove studijske snimke!!!

18. Sretan rođendan
19. Ako jednog dana odeš

Pretraži

Back to Top