Tko je osvojio „Intimu“?

Nagradne igre Komentari isključeni za Tko je osvojio „Intimu“? 10

Kako bi obogatili svoju biblioteku V.B.Z. i Promoizlog.net pripremili su nagradnu igru u kojoj vas nagrađujemo s knjigom „Intima“ proslavljenog britanskog dramatičara i novelista Hanifa Kureishija.


Dobitnici su:
Katarina Medić
Blaženka Ovčarić
Čestitamo dobitnicama i zahvaljujemo svim učesnicima u nagradnoj igri…
„Ovo je najtužnija noć jer odlazim i neću se vratiti“, rečenica je koja nas, bolna u svojoj jednostavnosti, kao udarac mokrom krpom uvodi izravno u komorni svijet kontroverznog romana proslavljenog britanskog dramatičara i novelista Hanifa Kureishija.
Jay, sredovječni nagrađivani scenarist, pripadnik baby-boomaške generacije djece cvijeća, a danas obiteljski čovjek i mondeni londonac, odlučuje napustiti svoju partnericu i njihovo dvoje djece. Čitava se priča ovog kratkog, nevjerojatno gustog i iznimno vješto sročenog romana koji se čita u jednom dahu, odvija u okviru jedne preduge noći – one u kojoj Jay, pred odlazak, kontemplira o usponima i padovima svoje veze sa Susan.
Kureishi bespoštedno te onkraj malograđanske predodžbe o stidu do krajnosti ogoljava obiteljsku intimu, na živo secirajući slojevito tkivo međuljudskih odnosa i pokušaja da se život proživi u skladnoj zajednici s jednom osobom. S ovom se napetom pričom zatvorenom u jednoj kući i jednoj svijesti čitatelj od prve stranice saživljava: dileme koje ona otvoreno iznosi na stol naše su vlastite.

Pretraži

Back to Top