Tommy Emmanuel najavljuje Kings of Strings koncert 29. travnja u Lisinskom

Glazba Komentari isključeni za Tommy Emmanuel najavljuje Kings of Strings koncert 29. travnja u Lisinskom 14

Ususret zagrebačkom koncertu trija Kings of Strings, Tommy Emmanuel jedva čeka ponovni nastup u Hrvatskoj!


„Obožavam nastupati u Hrvatskoj! Ovdje je publika najemotivnija, a ljepota vaše zemlje, zajedno s odličnom domaćom hranom i vinom naprosto neodoljivi! Vidimo se 29. travnja ponovno u dvorani Lisinski!“ poručio je ususret zagrebačkom koncertu Kings of Stringsa Tommy Emmanuel, australska gitaristička zvijezda poznata po tzv. finger style sviranju.
Tommyjev originalan i neobični stil sviranja on sam naziva „finger styleom” a odlikuje ga sviranje sa svih deset prstiju, gotovo kao da svira klavir, a ne gitaru. Gitaristička legenda Chet Atkins bio je jedan od prvih gitrista koji je svirao gitaru na ovaj način a ujedno je bio i najveća inspiracija za Emmanuela.
Zajedno s Vlatkom Stefanovskim i gypsy jazzerom Stochelom Rosenbergom, Tommy će od utorka boraviti u Beogradu, gdje će famozna trojka održavati svakodnevne probe za koncerte koji im slijede – 27. travnja u beogradskom Sava centru, 29. travnja u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu, a dan kasnije, 30. travnja u Cankarjevom domu u Ljubljani.
„U Beogradu ćemo se naći da se dobro pripremimo za nadolazeće koncerte, a također započinjemo i spremati novi album. Naš prvi zajednički album nazvali smo ’Prvi korak’ jer je on doista i bio naš prvi zajednički korak u novu glazbenu avanturu. I on je zapravo rezultat naših proba – na brzinu smo birali skladbe i one su na kraju završile na albumu,“ tumači Emmanuel, a naglašava i da će drugi po redu album Kings of Stringsa biti pravo iznenađenje za publiku.
Večeras Tommy Emmanuel nastupa u Moskvi, gdje je rasprodao dvoranu International House of Music, a kako saznajemo od organizatora koncerta Kings of Stringsa u Lisinskom, Tomislava Kašljevića, za koncert na kojem će za deset dana Tommy Emmanuel zasvirati sa Stefanovskim i Stochelom, vlada odličan interes!
Ulaznice za koncert Kings of Strings u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ mogu se nabaviti na blagajni dvorane, te u sustavu Eventim.

Pretraži

Back to Top