Toshiba objavila prvi 3D laptop bez potrebe 3D naočala

HI tech Nema komentara na Toshiba objavila prvi 3D laptop bez potrebe 3D naočala 7

Toshiba Corporation najavila je izlazak “dynabook Qosmio T851/D8CR” uređaja, prvog 3D laptopa na svijetu za koje nisu potrebne 3D naočale.


Ugrađena 3D tehnologija počiva na parallax efektu prikazivanja odvojenih slika za lijevo i desno oko. No nije sve tako jednostavno; u Toshibi su istovremeno morali razviti "face-tracking" tehnologiju koja preko ugrađene web kamere skenira i kasnije prepoznaje određeni oblik lica, to jest položaj očiju kako bi idealno mogla isporučiti sliku za lijevo i desno oko. Isto tako "Acive Lens tehnologija koja je integrrana u LED ekran osigurava preciznu polarizaciju svjetla emitiranog s ekrana.

Uz reprodukciju gotovih 3D materijala, Qosmio T851/D8CR je pomoću posebnog procesora slikovnog sadržaja u stanju konvertirati 2D u 3D sliku u realnom vremenu.

Toshiba je razvila i vlastitu 3D Window tehnologiju koja je u moućnosti istovremeno na jednom dijelu ekrana producirati 3D, a na drugom dijelu 2D sliku.

Cijena ovog naprednog laptopa još nije objavljena. Laptop će se prvo pojaviti na japanskom tržištu, negdje tijekom srpnja.

INFO: www.toshiba.com
SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac , Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Leave a comment

Pretraži

Back to Top