Toshiba objavila prvi 3D laptop bez potrebe 3D naočala

HI tech Komentari isključeni za Toshiba objavila prvi 3D laptop bez potrebe 3D naočala 14

Toshiba Corporation najavila je izlazak “dynabook Qosmio T851/D8CR” uređaja, prvog 3D laptopa na svijetu za koje nisu potrebne 3D naočale.


Ugrađena 3D tehnologija počiva na parallax efektu prikazivanja odvojenih slika za lijevo i desno oko. No nije sve tako jednostavno; u Toshibi su istovremeno morali razviti "face-tracking" tehnologiju koja preko ugrađene web kamere skenira i kasnije prepoznaje određeni oblik lica, to jest položaj očiju kako bi idealno mogla isporučiti sliku za lijevo i desno oko. Isto tako "Acive Lens tehnologija koja je integrrana u LED ekran osigurava preciznu polarizaciju svjetla emitiranog s ekrana.

Uz reprodukciju gotovih 3D materijala, Qosmio T851/D8CR je pomoću posebnog procesora slikovnog sadržaja u stanju konvertirati 2D u 3D sliku u realnom vremenu.

Toshiba je razvila i vlastitu 3D Window tehnologiju koja je u moućnosti istovremeno na jednom dijelu ekrana producirati 3D, a na drugom dijelu 2D sliku.

Cijena ovog naprednog laptopa još nije objavljena. Laptop će se prvo pojaviti na japanskom tržištu, negdje tijekom srpnja.

INFO: www.toshiba.com
SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac , Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Pretraži

Back to Top