Toshiba razvija 3-D televizore za koje neće trebati posebne naočale

HI tech Komentari isključeni za Toshiba razvija 3-D televizore za koje neće trebati posebne naočale 14

Toshibini novi televizori bit će prvi u svijetu koji će omogućiti prikaz u 3-D tehnici bez posebnih naočala.

Japanski proizvođač elektronike Toshiba razvija tehnologiju za 3-D televizijske prijamnike za koje neće trebati posebne naočale.

Glasnogovornica kompanije Yuko Sugahara potvrdila je da Toshiba takvu tehnologiju razvija, ali je odbila komentirati izvješće u tamošnjem listu Yomiuri da kompanija nove televizijske prijemnike planira lansirati na tržišta prije kraja godine.

Nova tehnologija uključuje prijenos emitiranje slika iz različitih uglova kako bi se stvorila iluzija dimenzije i dubine, i to bez neugodnog zamaranja očiju.

Trenutno se na tržištu mogu kupiti 3-D televizori koji se mogu gledati samo uz posebne naočale, poput onih proizvođača Panasonic i Sony.

Elektroničke kompanije naveliko ulažu u 3-D tehnologije za televizore, uzdajući se u sve veći interes kupaca koji su iskusili doživljaj prikazivanja filmova u 3-D tehnici, poput mega-hita "Avatara".

Neki uređaji poput mobilnih Nintendo igraćih konzola nude mogućnost 3-D slika bez posebnih naočala, no potrebno je ukloniti veće tehnološke prepreke za proizvodnju televizora koje se gleda s daleko veće udaljenosti.

"Mnogi ne žele predugo imati posebne naočale dok gledaju TV, ponajprije oni koji ih moraju staviti povrh redovnih naočala koje nose", kazala je Sugahara
O cijenama nema govora, no bez sumnje televizori će pripadati višem cjenovnom rangu.

Pretraži

Back to Top