TRAGOVI U SJETI" – Zoran Predin & Matija Dedić

Glazba Komentari isključeni za TRAGOVI U SJETI" – Zoran Predin & Matija Dedić 10

Nakon dva odlična koncerta u zagrebačkom kazalištu Gavella u prosincu, vrsni kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić 11.02.2012. stižu u Zadar!


U klubu Arsenal dvojica glazbenika predstavit će, uoči Valentinova, pjesme sa zajedničkog hvaljenog albuma "Tragovi u sjeti" (Aquarius Records, 2011.), ali i neke od najpoznatijih pjesama iz Predinova bogatog autorskog opusa.
Album "Tragovi u sjeti" poslastica je minimalistički obrađenih pjesama što su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija – "Ti si mi u krvi" Kornelija Kovača, Bregovićeva "Te noći kad umrem", Runjićeva "Galeb i ja", "Magla" Karla Metikoša, Balaševićeva "Priča o Vasi Ladačkom" i druge pjesme velikih pjevačkih zvijezda i autora. Album je najavljen videospotom i singlom "Te noći kad umrem", a ovih dana bit će gotov i drugi videospot za novi singl "Ti si mi u krvi".
Ulaznice za koncert potražite u Arsenalu, Dallas Music Shopu i putničkoj agenciji Aquarius u Zadru.
Izdvajamo iz medija o albumu "Tragovi u sjeti" i prosinačkim koncertima u Gavelli:
"Uokvirene Zoranovim sugestivnim vokalom i Matijinim impresionistički džeziranim potezima klavira, sve su pjesme prepuštene svom temeljnom ugođaju i svedene na kostur pa su tako ogoljene prodisale novim životom – još sjetnijim nego u izvornim izvedbama Olivera, Josipe, Dugmeta i ostalih… Ovome se doista nema što dodati i oduzeti." (Denis Leskovar/Večernji list)
"Na samom kraju godine, među mnogim repriznim, zabavnim ili prazničnim programima koji se nude, dobili smo i jedan premijerni, visokooktanski glazbeni program koji odnosi primat najboljeg koncerta ne samo s kraja godine." (Hrvoje Horvat/Vjesnik)
"Najbolji croonerski album ikada snimljen na prostorima bivše države! Matija Dedić odavno je već stekao ugled brzoprstog jazz klavirista i sjajnog stilista koji bezgrješno prianja uz svaku glazbenu podlogu dajući joj svoj pečat. Zoran Predin je pak, nakon fascinantnog opusa Lačnog Franza… a potom i jednako uspješne samostalne karijere… širom otvorio vrata jednom posve novom tipu minimalizma." (Zlatko Gall/Slobodna Dalmacija)
"Najveća vrijednost albuma je ta što je s pjesmama različitih autora nastalih za različite pjevače u različitim vremenskim kontekstima kreirao originalnu umjetničku nit, seriju sličica koja ima smisla i koja poput filma priča svoju priču, suzdržano, smireno, sjetno i mudro… Ovako se rade albumi koji se pamte." (Zoran Tučkar/Muzika.hr)
"Nitko dosad, koliko mi je poznato, nije snimio i objavio poštenu obradu niti jedne od pjesama koje su Predin i Dedić mlađi nanizali na jednom jedinom albumu. Mnogi su pokušavali, uključujući i Branimira Johnnyja Štulića, no rezultat bi u pravilu podbacio u odnosu na original. Njih dvojica ne samo što su ih snimili, već ih izvode i uživo. Za to, bogme, treba imati muda. Jesu li u tome bili uspješni? Ukratko, jesu." (siro/terapija.net)
"Predinov sve dublji glas s godinama postaje sve izražajniji, a s ovim se albumom još više približio tituli domaćeg croonera. Dedićev vrhunski pijanizam je kvaliteta o kojoj ne treba puno pričati, te je spoj ovakva dva glazbenika bio pun pogodak… Izvrsni koncert za kraj godine, ali od Predina i Dedića nismo ni očekivali ništa manje od izvrsnog." (Mirna Marić/soundguardian.com)

Pretraži

Back to Top