Trudom i radom do kvalitete i uspjeha

Gradnja Komentari isključeni za Trudom i radom do kvalitete i uspjeha 18

Elektrometal d.d. bavi se proizvodnjom vatrootporne i aluminijske bravarije, građevinarstvom, instalatersko-montažerskim radovima i opskrbom plina.


Elektrometal je dioničko društvo za izvođenje instalatersko-montažerskih radova, proizvodnju vatrootpornih elemenata, aluminijske bravarije i fasada, opskrbu plinom te inženjering izgradnju investicijskih objekata sa sjedištem u Bjelovaru i poslovnim jedinicama u Daruvaru i Koprivnici.

Poduzeće je osnovano 1946. godine i kontinuirano se prilagođava promjenama na tržištu i usklađuje svoje aktivnosti u skladu s tim promjenama.
Od 1993. Elektrometal je dioničko društvo i svoju uspješnost zahvaljuje činjenici što su vlasnici tvrtke, uz grad Bjelovar dijelom i mali dioničari koji su i zaposlenici tvrtke.

Kao potvrdu kvalitete rada tvrtka posjeduje implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008. U Elektrometalu d.d. osim ulaganja u znanje i vještine svojih ljudi, jednako važnim smatraju i ulaganje u tehnologiju. Rezultat takvog pristupa je kontinuirano praćenje novih tehnologija i implementacija istih u proizvodne procese.

Danas Elektrometal zapošljava 450 radnika i pripada grupi od 400 najvećih poduzeća u Hrvatskoj, a u području građevinarstva-instalacije i završni radovi, najveća je tvrtka po ostvarenom ukupnom prihodu za 2011. godinu.

U njegovom vlasništvu također su: "Metalna oprema d.d." Senj, "Elektrometal-distribucija plina d.o.o.", "Elektrometal BH d.o.o." Odžak i "Emma d.o.o." Odžak.

Tvrtka se bavi proizvodnjom vatrootporne i aluminijske bravarije, građevinarstvom, instalatersko-montažerskim radovima i opskrbom plina.

Osim tvrtki kćeri, u obavljanju svoje djelatnosti "Elektrometal d.d." koristi i druge usluge provjerenih i renomiranih kooperanata za radove za kojima se ukaže potreba na određenoj građevini.

Posjetili smo gradilište u Green Gold Centru u kojem Elektrometal d.d. izvodi instalatersko-montažerske radove. Elektrometal d.d. je na ovom značajnom gradilištu od lipnja 2010., kada su započeli elektro radovi, a od lipnja 2011. godine angažirani su na izvođenju strojarskih radova. Stalno je na gradilištu oko 100-tinjak djelatnika Elektrometala, a u vrijeme najintenzivnijih radova bilo ih je i 200.

Green Gold Centar se nalazi na najprestižnijoj lokaciji u Zagrebu, u neposrednoj blizini križanja Vukovarske i Radničke ulice.

Green Gold je poslovno trgovački kompleks u kojem se na oko 120 000 kvadratnih metara prostiru uredski tornjevi, trgovački centar, hotel i kongresne dvorane te park. Svojom izgradnjom preuzeti će vodeće mjesto u urbanoj sredini hrvatske metropole. Investitor je PB grad i BP Pluto.

Trgovački centar na površini od oko 15 000 kvadratnih metara je jezgra projekta koja povezuje ostale cjeline projekta, i sastoji se od 4 etaže, tri sa mnogobrojnim prostorima za trgovine, financijske usluge, kafiće, restorane i ostalo. Etaža +1 spaja trgovačku i poslovnu cjelinu projekta. Sastoji se od kongresnog centra i prostora za različite poslovne prezentacije i sajmove. Garažno-servisni dio prostire se ispod čitavog kompleksa.

O velični i obimu izvedenog posla na projektu Green Gold Centra govore i sljedeći podaci:
– ugrađeno je 300 tona ventilacionih kanala, više stotina kilometara raznih cjevovoda za distribuciju hladne i tople vode, nekoliko stotina kilometara kablova raznih presjeka, u prostorima je ugrađeno više od 1000 rashladnih jedinica.
Postavljeno je više stotina razvodnih elektroormara raznih veličina koji su izrađeni u Elektrometalovoj radioni u Bjelovaru. Za potrebe centra u Elektrometalovoj radionici proizvedeno i montirano je i nekoliko stotina protupožarnih vrata i vatrootpornih elemenata.

Od samog početka lipnja 2010. Elektrometal je u podzemnoj garaži izvodio gromobranske instalacije te instalaciju rasvjete, ventilacije, detekciju ugljičnog monoksida i vatrodojavu.

Posao se odrađivao u nekoliko faza, u cijelom centru izvedena je zajednička instalacija, priključci za sve prostore kao i glavni razvodni ormari. Izvedeni su ventilacija, klimatizacija i grijanje, a sve upravljano centralnim nadzornim sustavom. Trenutno se radi na instaliranju jake struje u Hotelu Hilton.
Cijeli kompleks ima 2 trafo stranice ukupne snage od 5 megavata. Instalirana rashladna snaga je 4 megavata koju su montirali i spojili radnici Elektrometala. Instalirana toplinska energija je 5 megavata.

Elektrometal d.d. kao dobro pozicionirana tvrtka s velikim timom iskusnih stručnjaka, izgradila je kompletno grijanje, hlađenje i ventilaciju u Green Gold Centru te plinsku energanu, s ugrađenim energetski učinkovitim sustavom trigeneracije.

Trigeneracijska tehnologija se sve više razvija u suvremenom tehničkom svijetu, jer nudi vrlo konkretne financijske uštede po pitanju troškova energenata. Ta energana iz plina kao osnovne sirovine proizvodi električnu energiju, a omogućuje grijanje i hlađenje kompleksa. Dva plinska motora davati će ukupno 2 megavata toplinske snage i 1,2 megavata elektro snage.

U Elektrometalu očekuju da će se energana pustiti u pogon krajem rujna ove godine. Kada se pusti u pogon, bit će među prvim trigeneracijskim postrojenjima u Hrvatskoj.
Trenutno se privode kraju radovi u neboderu gdje će biti visoko kategorizirani DoubleTree by Hilton hotel i očekuje se tehnički pregled.
Hotel će imati 152 dizajn sobe, restoran, bar, bazen, welness i fitness centar, kongresne dvorane te pripadajući poslovni dio koji se prostire na 6.300 četvornih metara. U svim ostalim dijelovima Green Gold Centra obavljeni su tehnički pregledi i izdane su uporabne dozvole.

Green Gold Centar može se bez suzdržavanja usporediti sa najsuvremenijim objektima ovakvoga tipa u Europi i svijetu, a Elektrometal d.d. s ponosom može reći da je dao veliki doprinos u njegovoj izgradnji.
ELEKTROMETAL d.d.
Ferde Rusana 21, p.p.128
43001 Bjelovar
Tel.: 043/ 611 200
Fax.: 043/ 243 552
www.elektrometal.hr

Pretraži

Back to Top