U centru svijeta sve za gradnju kao na pladnju

Gradnja Komentari isključeni za U centru svijeta sve za gradnju kao na pladnju 19

Tvrtka MPS-67 je osnovana 1994. kao trgovačko prijevozničko poduzeće sa svega 1 zaposlenim, ali kako se s vremenom širilo poslovanje tako se i povećavala zaposlenost te tvrtka trenutno broji 28 zaposlenih.


Poslovni planovi su daljnje širenje i zapošljavanje dodatnih djelatnika pa tako u poduzetničkoj zoni Logorište u Karlovcu planiraju zaposliti još 10-ak ljudi. Tvrtka je u obiteljskom vlasništvu, a na čelu je gospodin Željko Požega.

U početku je dominirala trgovina kao osnovna djelatnost sa pratećom dostavom, ali tvrtka MPS-67, 2004. godine otvara pilanu, a 2009. godine započinje proizvodnju betonske galanterije. Danas s ponosom mogu reći da dominira proizvodnja kao osnova poslovanja.

U pilani se proizvodi sve za građevinu (grede, rogovi, daske, štafle, letve…) svih dimezija i uobičajenih vrsta drveta kojim se snabdjevaju isključivo na domaćem tržištu od Hrvatskih šuma.
Cilj im je razvijati proizvodnju u smislu izrade gotovih proizvoda i takve izvoziti na tržište EU i regije. Za sada se može izdvojiti proizvodnja paleta i košnica u kojima se posebno vidi mogućnost plasmana na najzahtjevnija tržišta.
Važno je napomenuti da se za proizvodnju košnica koriste ostaci iz proizvodnje u smislu malih dimenzija, ali drvo vrlo visoke kvalitete.
Za sada je proizvod odlično prihvaćen na domaćem tržištu, ali sa sve većom perspektivom izvoza prema zemljama EU.

Za proizvodnju finalnog proizvoda košnica, bilo je potrebno ulaganje u pogon od 9 strojeva na kojem trenutno rade 4 čovjeka, ali s rastom tržišta i broj zaposlenih svakako mora rasti…
U zoni Logorište je planirano proširenje proizvodnje paleta i košnica, ali i trgovina građevinskim materijalom. Za istaknuti je da s paletama opskrbljuju vodeće ciglane na našem tržištu.
S motom da umjesto plasmana poluproizvoda radimo sami gotove proizvode i takve plasiramo na tržište uz zadržavanje proizvodnje u Karlovačkoj županiji imaju i slogan i “Slunj je centar svijeta” te poruka svim čitateljima “U centru svijeta sve za gradnju kao na pladnju.”

Više informacija: MPS – 67 d.o.o. SLUNJ, Nikole Zrinskog 3, 47240 Slunj, Tel: 047 777 047, e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top