U Karlovcu održano 19. državno natjecanje učenika graditeljskih škola

Događanja, Dom, Gradnja Komentari isključeni za U Karlovcu održano 19. državno natjecanje učenika graditeljskih škola 26

Na 19. državnom natjecanju u Wienerberger tvornici u Ilovcu održanom 4. travnja učenici graditeljskih škola pokazali su svoja znanja i vještine gradnje. U organizaciji Mješovito industrijske-obrtničke škole, učenici su se natjecali u disciplinama: zidar, monter suhe gradnje, tesar, keramičar i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, soboslikar-ličilac, nosiva konstrukcija, arhitektonska konstrukcija, geodezija i crtanje.

Natjecatelji su koristili moderna rješenja za gradnju energetski učinkovitih kuća i pritom se odlično zabavili.
Osnovni cilj ovakvog natjecanja jest poticati učenike na usvajanje novih znanja i vještina građenja, ali i pružiti im nužno iskustvo prakse za njihovo buduće zanimanje za koje se školuju.
– Iznimno smo zadovoljni činjenicom što možemo našim učenicima pružiti mogućnost za dodatno usavršavanje. Praksa je najbolji način za primjenu svega onoga što su naučili u školi, a osobito je važno što su na ovom natjecanju imali prilike koristiti zdrava, ekonomski i energetski učinkovita rješenja i građevinske materijale od opeke, izjavila je ravnateljica Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježana Erdeljac.
"Wienerberger već dugi niz godina educira kadrove na području arhitekture i graditeljstva u svrhu promicanja razvoja graditeljske industrije i gospodarstva u cjelini. Ponosni smo što možemo sudjelovati u dodatnom obrazovanju mladih ljudi i prezentirati kvalitetu naših materijala." – poručio je Wienerberger product & marketing manager SEE Tomislav Franko.

Pretraži

Back to Top