U Zorin domu glazbena skupina Wasabi iz Japana

Događanja Komentari isključeni za U Zorin domu glazbena skupina Wasabi iz Japana 17

U utorak, 11. veljače sa početkom u 20 sati.
Ulaz je slobodan pa požurite na vrijeme po svoje ulaznice.


Glazbena skupina WASABI dolazi iz Japana i besprekidno radi na privlačenju mlađih generacija na način da korištenjem japanskih glazbenih instrumenata naglašava koliko japanska tradicionalna kultura može biti "cool" i raznovrsna stilom.
Članovi skupine su Ryoichiro Yoshida i Hiromu Montaga na instrumentu shakuhachi, Naosaburo Biho na bubnjevima i udaraljkama te Shin Ichikawa na kotou i bas kotou.
Tsugaru-jamisen i taiko bubnjevi se najčešće koriste u kontekstu narodnog folklora i rijetkost je da nastupaju zajedno s instrumentima kao što su koto i shakuhachi koji se obično vežu uz klasične žanrove. Upravo je to izvorište ove nove glazbene skupine čija je odlika upotreba nekoliko najzastupljenihih japanskih tradicionalnih instrumenata poput tsugaru-jamisena, shakuhachija, kotoa i taiko bubnjeva. Ovaj pomak izaziva veliku pozornost u svijetu tradicionalne japanske glazbe.
Skupina je nazvana WASABI 2011. godine, što je kombinacija dvaju izraza: "wa" – čije je značenje „Japan“ ili „sklad“, i "sabi" što označava pijevni, lako pamtljivi dio pjesme.
WASABI polagano širi djelokrug svojih aktivnosti, a njihov rad sve više utječe na glazbenu scenu.

Pretraži

Back to Top