Učenici OŠ Žakanje i PŠ Kamanje uz stručno vodstvo posjetili Nacionalni park Sjeverni Velebit

Zdrav život Komentari isključeni za Učenici OŠ Žakanje i PŠ Kamanje uz stručno vodstvo posjetili Nacionalni park Sjeverni Velebit 35

Učenici OŠ Žakanje i PŠ Kamanje uz stručno vodstvo planinarskih vodiča iz Osmice u subotu, 21.10.2017. posjetili su Nacionalni park Sjeverni Velebit. Izlet je započeo obilaskom Kuće Velebita u Krasnom gdje smo usvojili nova znanja o građi i postanku Velebita, njegovoj flori i fauni, proučili ga iz ptičje perspektive, mikroskopirali stijene i njegove najsitnije stanovnike, dobro ga omirisali a najbolji dio nam je bio spuštanje liftom na dno Lukine jame te priča o speleološkim istraživanjima dubokih jama naše najveće planine.

Nakon što smo saznali “Gdje priroda stanuje” zaputili smo se na Zavižan. Nažalost vrijeme nas nije počastilo pa su izostali krasni vidici na strogi rezervat Hajdučke i Rožanske kukove s jedne i morsku obalu i otoke s druge strane. Bez obzira na oblak koji nam je radio društvo u zabavnoj šetnji osvojili smo vrhove Veliki Zavižan (1676m) i Zavižanska kosa (1620m) te obišli velebitski botanički vrt gdje smo odigrali zabavnu igru iz biologije.

Najbolji tim osvojio je i posebnu nagradu za najveći broj popisanih biljaka u botaničkom vrtu. Po dolasku na planinarski dom na Zavižanu čuli smo i kratku priču o toj našoj najstarijom visinskoj meteorološkoj postaji. Povratak je uslijedio u večernjim satima u raspjevanoj atmosferi punoj dojmova i novo usvojenih znanja o našem planinskom biseru. Udruga Osmica zahvaljuje se učiteljicama OŠ Žakanje i PŠ Kamanje na ukazanom povjerenju te se veselimo budućim izletima i daljnjoj suradnji.

Pretraži

Back to Top