Učinkovito upravljajte svojim objektom gdje god da jeste

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Učinkovito upravljajte svojim objektom gdje god da jeste 19

pro-AIT d.o.o. kao certificirani partner KNX organizacije i ovlašteni zastupnik tvrtke HDL , u suradnji sa investitorima i projektantima pronalazi zajednička rješenja za implementiranje inteligentnih instalacija sustava KNX i HDL buspro.

Bez obzira na to radi li se o gradnji obiteljske kuće, stambene zgrade, poslovnih prostora, pred projektante se danas stavlja sve više zahtjeva. U novogradnjama oni moraju osigurati stalan rast razine udobnosti, funkcionalnosti i sigurnosti prostora, a posljednjih su godina uz to dominantni i zahtjevi za energetskom učinkovitošću, odnosno smanjenjem potrošnje i štednjom energije.
To sve zahtijeva i sve automatiziranije i inteligentnije upravljanje različitim sustavima u kućama i zgradama, kao što su sustavi grijanja i hlađenja interijera, rasvjete, multimedijski i sigurnosni sustavi, nadzor itd.


Užitak okusa s talijanskim štihom
Super je kada za neku reportažu u našem časopisu osim posjete gradilišta možemo obići i završene i u funkciju dovedene objekte, a kada se to sve spoji i izmiješa s mirisima fantastične kave, prženim lješnjacima, čokoladom i svježim kroasanima onda razgovor postaje pravi užitak.
Naime, posjetili smo coffe shop Gustolato koji je smješten u varaždinskoj baroknoj jezgri, točnije u Hotelu Istra. Samo renoviranje objekta za Gustolato u Varaždinu odrađeno je u cca mjesec dana, a veliki i značajan posao odradila je tvrtka pro-Ait koja je uspješno i u zadanom roku odradila poslove instalacije, projekt kontrole rasvjete i rashladne tehnike. Sve značajke u ovom objektu kontroliraju se putem jednog centralnog DLP Multifunkcionalnog upravljačkog panela.
Projekt Gustolato jedna je od rijetkih investicija u Hrvatskoj u prošloj godini. Riječ je o projektu talijanske tvrtke Dream Lab koja je pod brendom Gustolato u Novigradu otvorila proizvodni pogon sladoleda, kolača, čokolade i kave. Cijela se Gustolato gama proizvodi zanatskom metodom na licu mjesta od prirodnih sastojaka. Uz proizvodni pogon, tvrtka je otvorila i tri lokala – u Novigradu, Umagu i Varaždinu – a u srednjoročnom planu je širenje i na gotovo sve veće gradove u Hrvatskoj. Gospodin Dario Traverso, vlasnik Gustolata, prilikom otvorenja bio je jako zadovoljan obavljenim poslom i izjavio je kako se od prvog trenutka kada je ugledao Varaždin dogodila ljubav na prvi pogled. Arhitektura, okolina, sve ima svoju posebnu draž, stoga je otkrio da Gustolato ne nudi samo talijanske specijalitete, nego i djelić talijanske duše.
Domaćin i sugovornik bio nam je direktor tvrtke pro-AIT, gospodin Renato Habek, koji je ukratko predstavio tvrtku:
R.H.: Tvrtku pro-AIT osnovao sam s ciljem pružanja usluga zahvaljujući kojima bi primjena novih tehnologija našla svoje mjesto u svakodnevnom životu pojedinaca.
Certificirani smo KNX partner, autorizirani zastupnik tvrtke HDL, certificirani IridiumMobile HDL buspro specialist i Mobotix partner. Poslovna orijentacija pro-AIT d.o.o. usmjerena je na sudjelovanje kod pomoći u planiranju i projektiranju inteligentnih sustava automatizacije kao i projektiranju i izradi tehničkih rješenja, izvođenja radova te integraciji i održavanju sustava grijanja / hlađenja (solarni sustavi, toplinske pumpe, plinsko grijanje, grijanje na pelete, itd…). Radimo s renomiranim tvrtkama kao što su: Viessmann, Vaillant, Mitsubishi, Aermec, Danfoss, PipeLife, Siemens, HDL, IridiumMobile, LinkPro te ostalim kvalitetnim tvrtkama iz domene našeg poslovanja.
Našim višegodišnjim iskustvom, neprekidnim stručnim usavršavanjem te primjenom kvalitetnih tehnoloških rješenja renomiranih svjetskih proizvođača želimo da naši poslovni partneri u nama dobiju i prepoznaju stručno osposobljene suradnike koji su sposobni izraditi najkvalitetnije rješenje i odgovoriti na svaki zahtjev kupca.
Najnovije tehnologije u Vašem domu čine Vaš život lagodnijim, jednostavnijim i kvalitetnijim. Logičkim povezivanjem u jedinstven sistem, život u Vašem prostoru biti će još ugodniji i ekonomičniji. Sustavi bazirani na KNX ili HDL buspro protokolu povezati će Vaš sustav grijanja i klimatizacije, rasvjete, multimedijalni sustav, sustav upravljanja radom žaluzina i zavjesa te sigurnosni i vatrodojavni sustav u jednu cjelinu koja se može nadograđivati prema željama, potrebama i mogućnostima. Mogućnosti su neograničene (stanovi, kuće, apartmani, hoteli, zgrade), a uštede energije kod korištenja sistema automatizacije doma kreću se od 10% do 30%.
Ukratko bi vam predstavio i tvrtku HDL.
HDL je osnovan 1985. godine i proizvodi proizvode za automatizaciju u zgradama kao i profesionalnu rasvjetnu opremu za pozornice u svom sjedištu u Guangzhou, NR Kina. HDL proizvodi prisutni su na globalnom tržištu i prodaju se preko 200 dobro ustrojenih distributera i 1300 zastupnika / instalatera diljem svijeta. HDL je bila prva kineska tvrtka koja se pridružila KNX organizaciji u 2006. godini, koja je prokrčila put tehnologiji kućne automatizacije u Kini.
HDL stalno razvija i dodaje proizvode u svojoj KNX liniji, čineći kvalitetnu KNX tehnologiju uistinu pristupačnom.
HDL shvaća kako je ekonomska i ekološka ravnoteža najvažnija. Zbog toga je razvijen niz inovativnih proizvoda koji omogućuju krajnjim korisnicima da poboljšaju svoju energetsku učinkovitost te istovremeno osiguraju praktičnost, udobnost i sigurnost. Inovacije su vođene od strane HDL tima koji sadrži 70 istraživačkih i razvojnih inženjera, koji stalno razvijaju nove sustave i patente. Oni čine HDL proizvode potpuno prilagodljivim i osiguravaju lakšu integraciju u bilo kojoj situaciji ili okruženju.
HDL ulaže u budućnost, pružajući budućim instalaterima vještine potrebne za instalaciju Buspro proizvoda u „pametnim“ zgradama preko besplatnih tečajeva.
Svake godine održavaju se 2 međunarodna treninga, koji pružaju zastupnicima i distributerima najnovije promjene i novosti vezane uz HDL.
Buspro nudi kompletno rješenje za kontrolu električnih uređaja u zgradama, putem prilagođenih pametnih rješenja.
Vodeća pozicija HDL-a nije prošla nezapaženo i dobivene su brojne nagrade na međunarodnoj razini. KNX je prepoznao važnost tvrtke dodijelivši HDL-u prestižnu “Application Award” nagradu.
Posjedovanje vlastite tvornice još je jedan od izvora ponosa za HDL što omogućuje donošenje brzih odluka i izradu proizvoda prema potrebama i zahtjevima naših klijenata.
HDL stalno stvara i nastoji stvoriti tehnologiju budućnosti danas.
Ovim putem bi pozvao vaše cijenjene čitatelje, obrtnike i poduzetnike, arhitekte i strojare, ukoliko su zainteresirani uvrstiti u svoju ponudu KNX i HDL buspro sustave kako bi pružili svojim korisnicima novu i kvalitetniju uslugu, neka nam se jave s povjerenjem jer očekuje ih najpovoljnija oprema na tržištu i gotova rješenja prilagođena svakom investitoru…Sva KNX i buspro oprema dolazi sa 2 godine garancije…
Jednog dana će se Vaša kuća brinuti o Vama i štedjeti Vam vrijeme i novac. Ovo neće biti skupa investicija, već realnost nadohvat ruke.
Jednog dana… je sada uz pro AIT i HDL.
pro-ait
Mali Vrh 361, 42204 Varaždin Breg
Tel.: + 385 99 320 08 22
E-mail: [email protected]
www.pro-ait.hr
Autor: Goran Korać

Pretraži

Back to Top