Uredite dom u bojama raskošne jeseni

Dom Komentari isključeni za Uredite dom u bojama raskošne jeseni 28

Pripremili smo za vas niz savjeta kako urediti dom u jesenskom štihu. Jesenski ugođaj u domu, naglašen primjenom tipičnih boja i plodova, ispunit će ga toplinom i osobitošću te poboljšati vaše raspoloženje!


Najjači doživljaj jeseni je kroz šaroliku paletu boja, koje se protežu od zelene, žute, crvene, narančaste do nijansi smeđe boje.
Prenošenjem igre boja, nastalih u prirodi, u okruženje vlastitog doma, unosite harmoniju i sklad, koje provjereno utječu na opuštanje i dobro raspoloženje. Jesenske se boje međusobno nadopunjavaju tako da šarolika paleta ne izaziva kaos već sklad ugodan oku.
Najjednostavniji način za postizanje jesenskog opuštajućeg ugođaja je dekoriranje doma plodovima jeseni, poput kestena, kukuruza, žirova, bundeva te aranžmanima od suhog granja i raznobojnog lišća. Prirodni motivi u interijeru ga obogaćuju i ispunjavaju osjećajem da je priroda tu oko nas i u nama.
Dekorativni predmeti i slike s motivima jeseni idealno će se uklopiti u ulazni prostor vašeg doma
Ovakve dekoracije su preporučljive za sve prostorije – od kuhinje, dnevnog boravka sve do spavaonice i kupaonice. Dekoraciju dječje sobe prepustite mališanima. Njima će cijeli proces – od sakupljanja jesenskih plodova do izrađivanja vlastitih dekoracija za sobu, biti poseban doživljaj o kome će još dugo pričati.
Jesen je oduvijek bila inspiracija umjetnicima koji su svoju kreativnost izražavali slikajući te stvarajući skulpture i različite dekorativne predmete poput ukrasnih vaza, zdjela, ćupova itd. Dekorativni predmeti i slike s motivima jeseni idealno će se uklopiti u ulazni prostor vašeg doma, dnevni boravak ili blagovaonicu.
Jednostavno i brzo, unijet ćete dašak jeseni kroz detalje, koji ostavljaju snažan trag na ukupan doživljaj prostora.
Zavjese trebaju biti lagane i prozračne slijedeći boje jeseni
Odabirom tkanina naglasit ćete željene ugođaje u prostoru. One moraju biti meke i ugodne na dodir te obavezno u paleti jesenskih boja.
Prekrivači za sjedeće garniture, presvlake za stolice te ukrasni jastučići s diskretnim biljnim motivima iz dekorativnih štofova ili baršunastih tkanina, bit će pravi odabir za stvaranje jesenskog ugođaja doma.
U ovom doživljaju sudjelovat ćete vizualno i osjetilno kroz dodir, što će pridonijeti opuštanju i dobrom raspoloženju. Zavjese trebaju biti lagane i prozračne slijedeći boje jeseni, a dojam upotpunite dekorativnim zastorima od gustih i teških materijala.
Oni svakako trebaju biti u tamnijoj i naglašenijoj nijansi, koja će biti usklađena sa ostalim dekorativnim tkaninama u prostoru.
Kombinirati možete različite uzorke većih i manjih dimenzija, biljnih i geometrijskih motiva ili različite nijanse jednobojnih tkanina. Iste tkanine možete upotrijebiti i za zidne dekoracije, koje ćete upotpuniti suhim plodovima jeseni. One su idealne su za domove u kojima prevladavaju hladne boje poput svijetloplave, zelene ili ljubičaste.
Drvo za topao i ugodan ambijent
Istinski ljubitelji jesenjeg ugođaja obavezno će unijeti elemente i motive drveta u interijer. Nijanse smeđih boja odlično će se uklopiti s ostalim pripadajućim bojama jeseni, prisutnih kroz tkanine, dekorativne detalje, tepihe ili boje zidova.
Drveno pokućstvo stvara topao i ugodan ambijent, a stilski je uvijek u trendu. Romantični jesenji ugođaj naglasit ćete i rustikalnim elementima, koji mogu biti prisutni kroz detalje ili cjelovito tretiran prostor.
Jesen je inspirativna i prepustite se njenim čarima, oslobodite prikrivenu maštu i kreativnost i krenite u stvaranje jesenskog ugođaja i u vašem domu!

Pretraži

Back to Top