Uskoro finale 15. HGF-a

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Uskoro finale 15. HGF-a 9

U petak 24.lipnja održat će se prva finalna večer ovogodišnjeg HGF-a koji organiziraju udruga MRAZ i Spona, uz potporu Grada Zaboka, Krapinsko-zagorske županije i HDS ZAMP-a. Nakon četiri mjeseca izlučnih krugova dobili smo 19 finalista.


Od svih prijavljenih izvođača, žiri je uživo poslušao i pogledao njih čak 137 na četvrtfinalnim i polufinalnim večerima, ove godine organiziranima ne samo u zagrebačkom klubu Sax!, već i u splitskom Quasimodu i na pulskoj Gitarijadi, te u Regeneratoru i Zelenoj dvorani u Zaboku. Uz njih su u finale već tradicionalno ušli i pobjednici Zaprešić demo festivala, kandidati Hrvatske glazbene unije, te od ove godine i pobjednici popularnog zagrebačkog demo festivala „Novi zvuk“ (Teriyaki, iako nažalost neće biti u mogućnosti nastupiti). Konačna lista izvođača je žanrovski vrlo šarolika i sigurni smo da će se skoro za svakoga naći ponešto.
Finale je podijeljeno u tri finalne večeri, pa će tako u petak, 24. lipnja na pozornici Regeneratora zasvirati ČUDNOREĐE, REWOLTI, PREŽDERANI, KEVLAR BIKINI, TIX i IGNOR. Dan kasnije, u subotu, 25. lipnja gledati ćemo LEE MOON, LOTUS, CLAVIUS, SUFOSIU i DARKVUD, a tjedan kasnije, u petak, 01. srpnja dolazi nam i treća grupa finalista – L’ KOK, TANDEMI PROŠLOG SJEĆANJA, MIGHTY ZAZUUM, RADIO AKTIV, EAT YOUR BRAINS, STORM i MJUZIKL.
Velika završnica sa dodjelom nagrada dogodit će se u subotu, 02. srpnja. Uz pobjednika, nagrade će primiti gospodin Zdenko Franjić, Hrvatski radio 2, klub Hard Place, te Grad Zabok. Središnje zbivanje će svakako biti rođendanski koncert ZADRUGE kojim će ovaj kultni sastav zajedno sa svojim gostima obilježiti velikih 20 godina postojanja, a održat će se na platou ispred Regeneratora. Cijeli program počinje laganim zagrijavanjem u 19 h uz DJ-a. Slijedit će nastup prošlogodišnjih pobjednika NEW LEVEL u 19:40 sati. Nakon njih u 20:10h nastupit će KINOKLUB, dobitnik Porina i jedan od najaktualnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj. U 21 sat podijelit će se nagrade, te će uslijediti nastup ovogodišnjeg pobjednika, a nakon toga nastupa ZADRUGA. Za kraj, u Regeneratoru se možete opustiti uz Johnny Cash tribute band SINOTEKA.
Uz sve to, kao i posljednje dvije godine i ove nam dolaze strani volonteri na još jedan međunarodni volonterski kamp u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, udruge MRAZ i Mreže udruga KZŽ uz neizostavnu i neophodnu podršku Grada Zaboka. Volonteri će najviše vremena provoditi volontirajući na projektu HGF-a, čišćenju parkova i uređenju okoliša Zelene dvorane, te će u suradnji s društvom Naša djeca Zabok sudjelovati u uređenju dječjeg odjela Opće bolnice Zabok.
Ulaz je zahvaljujući potpori Grada Zaboka na sve finalne dane slobodan, a za zadnju večer 02. srpnja karte se mogu nabaviti u krčmi Polanović u Zaboku, u Zagrebu u Route 66, Hard Place-u, i Spunk-u po cijeni od 40 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta na ulazu karta biti 50 kn.

Pretraži

Back to Top