Uskoro novi album Damir Kukuruzović Gypsy swing quarteta

Glazba Komentari isključeni za Uskoro novi album Damir Kukuruzović Gypsy swing quarteta 13

Ne propustite koncert gitarističkog čarobnjaka iz Strasbourga Yorgui Loefflera u pratnji Gypsy Swing Banda Damira Kukuruzovića. Lisinski 18.2.11. u 20 sati KD Vatroslav Lisinski (mala dvorana).Yorgui Loeffler (France)
Kombinirajući svoj osobni umjetnički stil i rijetko viđenu virtuoznost sa naslijeđem nenadmašnog Djanga, Loeffler je već u dobi daleko od pune glazbene zrelosti stasao u jednog od najtraženijih gitarista u domeni gypsy-swinga. Već sa 14 godina pratio je svoga brata Gigia, koji mu je uskoro prepustio ulogu soliste, te je uz njega i basistu Gina Romana 1998 osnovao svoj prvi trio.
Uskoro slijede brojne turneje koje ne jenjavaju ni do današnjih dana. Obožavatelji „jazz manouche“ nadasve cijene njegovu brzinu, preciznost, te profinjene fraze. Od diskografskih uradaka vrijedi izdvojiti albume „For Magnio“ i „Bouncin’ Around“.
Poslušajte: Minor Swing (Django Reinhardt) – Gypsy jazz manouche guitar – Latchés
http://www.youtube.com/watch?v=B6uXGSTfz_4&feature=related

Damir Kukuruzović Gypsy Swing Quartet
‘Green Hill Gipsy Swing’ ( CD/DVD – Menart / 2009) je svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća. Tridesetih godina prošlog stoljeća bili su odgovor na glazbu koja je dolazila iz Amerike. Na pratećem DVD-u može se pogledati i 40-minutni dokumentarni film o jazz clubu i dio atmosfere sa Siscia jazz i blues festivala uz brojne intervjue s domaćim i stranim glazbenicima. Album ‘Green Hill Gipsy Swing’ krase gostovanja pjevačice Zdenke Kovačiček, pariškog violiniste Loulou Djina, a posebno priznanje grupi je gostovanje Djanga Reinhardta današnjice – Angela Debbarea. Angelo Debbare je i inače čest gost Damira Kukuruzovića i Gipsy swing kvarteta.
Neke od recenzija albuma ‘Green Hill Gipsy Swing’:

˝Na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi – kad pišem o Kukuruzoviću, razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene – ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspjevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu.´ (Davor Hrvoj)
˝… koji istinski ljubitelj glazbe ne bi pljeskao kada vođa benda Kukuruzović, kojeg sve češće tituliraju kao ˝ hrvatski Django Reinhardt˝, leti prstima po gitari u vrijeme furiozne izvedbe ruskog hita Oči čornije… ˝(T. Levak)
˝… Kukuruzovićeva virtuoznost gotovo ravna Djangovoj, kao i autentičnija pratnja (violina), nametnula se ipak kao ovogodišnji gipsy swing vrh…˝(Igor Koruga)
Poslušajte: Damir Kukuruzović gipsy swing quartet – BOSSA DORADO http://www.youtube.com/watch?v=b9jGB_JMhKE
Damir Kukuruzović gipsy swing quartet David
http://www.youtube.com/watch?v=E74zdtTpZ8k&feature=related

Pretraži

Back to Top