Večeras Porin Classic u Lisinskom

Glazba Komentari isključeni za Večeras Porin Classic u Lisinskom 11

Uzbudljiva 19. sezona Diskografske nagrade Porin večeras završava u velikom stilu: na priredbi Porin Classic, u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog, doznat ćemo pobjednike u 12 kategorija klasike i jazza.


Četvrti Porin Classic drugi je – zaredom – koji se održava u našoj najpoznatijoj koncertnoj dvorani. Prošlogodišnja priredba pokazala je da je to idealan prostor za suradnju solista i Simfonijskog orkestra HRT-a, kojim i ove godine ravna maestro Mladen Tarbuk. Uzbuđenja neće manjkati: čak i za dokazane talente kakvi nastupaju na Porin Classicu, nastup pred kolegama u ovakvoj prilici uvijek je svojevrstan izazov.
Publika će i ove godine dobiti nekoliko rijetkih poklona: od uvertire Porina – u „swing-fantazijskom“ aranžmanu Silvija Glojnarića, do nastupa slavnog hornista Radovana Vlatkovića. Njemu će tom prilikom biti uručen i Porin za životno djelo, kao priznanje ali i poticaj za nastavak uspješne karijere na najslavnijim svjetskim pozornicama.
I ostali solisti: David Gazarov, Helena Bastić, Lela Kaplowitz, Bruno Vlahek i Šimun Matišić spremni su svojim izvedbama oduševiti ljubitelje klasike i jazza a sve će ih na sceni dočekati sigurna voditeljska ruka Dražena Siriščevića.
Premda oko Porin Classica vlada manje uzbuđenje medija, večer će biti itekako napeta za nominirane u kategorijama čije pobjednike nismo doznali u Rijeci 5.svibnja. Među njima, najprestižnije su kategorije Najbolja skladba, izvedba i album – kako jazz, tako i klasične glazbe.
Poput opatijske i riječke, i zagrebačka će publika prije i poslije priredbe moći pogledati izložbu fotografija Anastazije Vržine „Porin Photo Fame 2012.“. Njezini koncertni portreti dobitnika Porina kao što su Gibonni, Josipa Lisac, Massimo, Oliver Dragojević, Goran Bare i mnogi drugi, bit će izloženi u foyeru dvorane Lisinski, kao još jedan podsjetnik na nedavno uspješno izdanje dodjele nagrade u Opatiji i Rijeci.
Svi koji su zakasnili s nabavom ulaznica, mogu od 19:40 pratiti izravan prijenos Porin Classica na 2. programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.
Pozivamo Vas da zajedno s nama popratite uspješan kraj 19. sezone naše najprestižnije glazbene nagrade – klasično-jazzy „Porin za 5!“
Sve o Porinu 2012. na www.porin.info

Pretraži

Back to Top