Veselo dječje izdanje „Čičak muzičak: Dugi vlak“

Djeca, Glazba Komentari isključeni za Veselo dječje izdanje „Čičak muzičak: Dugi vlak“ 8

Čičak Muzičak novo je ime na hrvatskoj glazbenoj sceni. Cijela ideja nastala je iz ogromnog truda da se djeci ponudi nešto više od lakih nota, užurbanih elektroničkih ritmova današnjice, jedan kvalitetan glazbeni sadržaj.


Glazba kao umjetnost jedna je od prvih s kojima dijete dolazi u doticaj i svima je poznat njen blagotvoran učinak te univerzalnost. Pjesme sabrane na ovom albumu pružaju mnogo pozitivne stimulacije, potiču na pjevanje, pljeskanje, ples, igru, opuštanje. Namijenjene su kako djeci, tako i odraslima koji će se podsjetiti davno zaboravljenih melodija te pjevati zajedno sa svojim mališanima.
Ovo veselo dječje izdanje donosi nam nekoliko potpuno novih autorskih dječjih pjesama te davno nastale kompozicije sada osvježene novim veselim glasovima i kreativnim aranžmanima. Upravo novo glazbeno ruho pojedinih pjesama potiče i na dječje glazbeno stvaralaštvo te zasigurno doprinosi stvaranju poticajnog okruženja u kojem dijete raste i razvija svoju ljubav prema glazbi, a pomno odabrane pjesme u službi su razvitka glazbenog ukusa kod djece. U tome nam pomaže Čičak Muzičak.
Čičak Muzičak, kao personificirani multitalentirani glazbeni kuštravi lik iz mašte, djecu vodi u svijet glazbe uz pomoć profesora, roditelja i odgajatelja. On je kostimiran, na sebi uvijek nosi razne instrumente. Ukratko, zabavan je djeci, onaj je koji ih zadirkuje, razveseljava, donosi im intrigantne zadatke, traži od njih sudjelovanje i rješenja; on je lokomotiva malog muzičkog vlaka u koji su ukrcana nadarena djeca i vozi ih u svijet igre i znanja.
Čička Muzička ilustrirao je jedan od najpoznatijih hrvatskih crtača Dubravko Mataković. Na albumu je pjevala najmlađa generacija polaznika škole pjevanja Vocal Studio Maraton iz Rijeke. Okupljeni su u glazbene radionice za razvijanje kreativnih i reprodukcijskih glazbenih vještina i talenata kod djece koja pokazuju natprosječnu nadarenost, a oni su: Borna i Matija Buger, Bernard i Veronika Nikolić, Katarina Valčić, Frano Živković te Ema Klarić i Jana Petković, uz gostovanje odgajateljice Tee Hržić na pjesmi "Hoću neću".
Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić, osim za pjesmu “Bijela vrana” koju je aranžirao Ivan Pešut. Zanimljivo je napomenuti kako je pjesma “Kad gitara pjeva” nastala u jedno nedjeljno poslijepodne, a napisao ju je Frano Živković u dobi od četiri godine.
Kao inspiracija za pjesmu “Moja Ira” poslužila je osebujna djevojčica Ira Elza Juretić. Pjesma "Dugi vlak" uz suglasnost autora preuzeta je s CD-a "Dan prijateljstva" glumačke skupine Loptica iz Rijeke. Voditeljica radionica Čičak muzičak je Valnea Žauhar. Materijal je snimljen u Tonskom studiju Maraton na Praputnjaku tijekom svibnja 2011. godine. Urednik izdanja je Sandra Polić Živković. Studio Maraton programi verificirani su od od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.
Detaljnije informacije potražite na www.studiomaraton.com.

 

Na albumu se nalaze pjesme:
1. Čičak Muzičak
2. Dugi vlak
3. Bijela vrana
4. Kad gitara pjeva
5. Moja Ira
6. Dva srca u ljubavi su
7. Bubamara
8. Vjetar maestral
9. Hoću neću
10.Maestro muzika
11.Zeko zeko / Mali Šarko / Vjeverica
Čičak Muzičak potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu, ostalim boljim prodajnim mjestima te na www.cedeterija.hr.

Pretraži

Back to Top