Vikend u Zorin domu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Vikend u Zorin domu 33

Vikend matineja „Kata i Nino na putu do škole“
Preventivna akcija “Poštujte naše znakove” i predstava “Kata i Nino na putu do škole”

U sklopu provođenja preventivne akcije “Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, MUP u suradnji sa kazalištem Zorin dom predstavit će u Karlovcu i širom Hrvatske edukativnu predstavu “Kata i Nino na putu do škole” u kojoj su uloge dvoje školaraca utjelovili glumci Nino Pavleković i Ivana Vukićević.

Kroz prigodne scene, na zanimljiv i šaljiv način djeci se ukazuje na sve opasnosti koje mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu, ali i na način na koji će samostalno, sigurno i aktivno sudjelovati u prometu.

Subota, 7. listopada u 11 sati

Ulaz besplatan!

Vikend matineja “Najbolji prijatelji”

“Najbolji prijatelji” je topla i duhovita priča o osamljenom zmaju kojeg se svi boje dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje.

Ovo je priča o prijateljstvu, o samoći, o potrazi za srodnom dušom. Kroz jednostavnu formu, baloni pričaju priču o upoznavanju, prepoznavanju i prijateljstvu gdje se kroz igru spajaju i sprijateljuju naizgled nespojivi svjetovi. U ovoj priči prijateljstvo nadvlada sve razlike i teškoće koje nas često prate u životu. Orginalnost ove predstave su lutke odnosno baloni koji se animiraju po principu lutke. Predstava je namjenjena najmlađem uzrastu, ali isto tako i odraslima. Predstavu prati originalna glazba Tina Tonkovića koja je vrlo bitan faktor same predstave, a ujedno i “glumac” u predstavi. Predstava je neverbalnog tipa, a samim time i razumljiva svima.
Autori i izvođači: Peđa Gvozdić, Giulio Settimo

“Najbolje prijatelje” možete pogledati u nedjelju, 8. listopada u 11 sati.

Ulaz besplatan!

VEČERNJA PREDSTAVA

Trivijalna komedija za ozbiljne ljude

Oscar Wilde

Važno je zvati se Ernest
Režija: Mario Kovač
Igraju:

Otokar Mihanović –  Vanja Gvozdić, Ivan Generalić – Peđa Gvozdić

Gospođa Agneza Bošković – Barbara Rocco, Gospođica Grozdana Bošković – Katarina Baban

Velečasni Caruso – Giulio Settimo, Gospođica Drakulić – Katarina Strahinić

Dragica Karas – Petra Cicvarić, Marko/Darko – Nino Pavleković

 

Za početak nove sezone Zorin dom Karlovac donosi inscenaciju najpoznatijega  dramskog djela rodonačelnika imidža, stila, travestije i nepopravljivog kozera, velikog pisca Oscara Wildea Važno je zvati se Ernest. Ne znajući jedan  za drugoga, prijatelji Ivan i Otokar stvaraju dvostruke identitete koji im omogućuju odmak od okoline (od uloga i pravila koje im one nameću), ostvarivanje ciljeva, poigravanje društvenim konvencijama, slobodu i – zabavu. I možda bi sve to prošlo nezapaženo da obojica ne uzimaju ime Ernest, koje zbog značenja (onaj koji pokazuje ozbiljne osjećaje, tko je pouzdan i istinit), postaje jedan od glavnih razloga naklonosti djevojaka u koje se zaljubljuju. I sve bi to možda prošlo uz manje zapleta i nesporazuma da tu nije i pitanje davno nestalog djeteta, jedna stara ručna torba, tabakera s posvetom, stroga teta i guvernanta tajanstvene prošlosti. Ovako će se sve ispreplesti u iskričavu komediju zabuna, punu Wildeovih duhovitih (često i zajedljivih) opservacija o muško – ženskim odnosima, ljubavi, svijetu, životu. U dinamičnoj, duhovitoj i razigranoj režiji Marija Kovača, sve se to zapliće i raspliće, ni manje ni više nego u Karlovcu, tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Ne mijenjajući temeljne odnose i motive, promjena mjesta radnje donosi jedan sasvim novi kontekst tekstu, ali i „omogućuje“ Karlovcu da se ogleda kroz novu prizmu.


Subota, 7.10. u 20 sati

Subota, 21.10. u 20 sati

Cijena ulaznice:

PRETPRODAJA: 40 KN

NA DAN PREDSTAVE: 50 KN

 

 

 

 

Pretraži

Back to Top