Violončelist Gal Faganel u Zorin domu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Violončelist Gal Faganel u Zorin domu 32

Srijeda, 27.11.2013. u 20 sati.
Na programu su djela Beethovena, Mendelssohna, Martinua i Brahmsa.


Violončelist Gal Faganel često nastupa solistički te kao komorni glazbenik u Sjevernoj Americi i Europi.
Do 2010. bio je prvi čelist Simfonijskog orkestra iz Phoenixa. Odrastao je u obitelji glazbenika u Sloveniji te obrazovanje nastavio najprije u Hrvatskoj, a potom doktorirao na Sveučilištu sjeverne Kalifornije u klasi Eleonore Schoenfeld. Usavršavao se kod Petera Marsha, Nathaniela Rosena, Daniela Rothmullera i Dobrile Berković-Magdalenić.
Pobjeđivao je na mnogim međunarodnim natjecanjima te primio brojne nagrade, a ističu se Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro u Hrvatskoj te Slovensko državno natjecanje gdje je nastupio solistički i uz glasovirski trio. Snimio je više radijskih snimki i CD-a. Od 2006. posvećuje se istraživanju, izvedbi i snimanju glazbe slovenskih skladatelja. Faganel se bavi i pedagoškim radom te predaje violončelo i komornu glazbu.
Nedavno je postao docent na Sveučilištu Sjevernog Kolorada. Prije toga predavao je na društvenom koledžu u Scottsdaleu te na Sveučilištu južne Kalifornije. Redovito održava majstorske tečajeve te predaje u ljetnim školama u SAD-u i Europi. Zahvaljujući inovativnom pristupu te videokonferencijskoj tehnologiji, Gal Faganel dostupan je studentima diljem svijeta.

Pretraži

Back to Top