Virtuozna izraelska klarinetistica i saksofonistica Anat Cohen 15.05. u Vip Clubu

Glazba Komentari isključeni za Virtuozna izraelska klarinetistica i saksofonistica Anat Cohen 15.05. u Vip Clubu 23

Klarinetistica i saksofonistica Anat Cohen osvojila je srca i umove publike diljem svijeta svojom virtuoznošću i dojmljivom scenskom pojavom. Vrsna glazbenica u Zagreb stiže nedugo po objavi novog studijskog albuma “Claroscuro”, čiji naziv dolazi od španjolske riječi za igru svjetla i sjene (chiaroscuro na talijanskom jeziku).


Album pokazuje umješnost Anat Cohen u globalnim glazbenim stilovima, od kreolske New Orleans šansone i swing evergreena Artieja Shawa do afričkog groovea, brazilske choro-glazbe, sambe…
Anat Cohen na pozornicu Vip Cluba zajedno s Quartetom koji uz nju čine pijanist Jason Lindner, basist Stefano Senni i bubnjar Daniel Freedman, donosi karizmatičnu izvedbu za ljubitelje vrhunske glazbe. "Kada dijelim glazbu s ljudima – drugim glazbenicima ili publikom – te trenutke uvijek osjećam kao slavlje života", ističe Anat Cohen za koju Chicago Tribune ističe kako "…zarazna energija kojom prenosi glazbu slušaocu, čini njenu glazbu prihvatljivu svima."
VIDEO: Anat Cohen Quartet Live at the Jazz Standard
http://www.youtube.com/watch?v=-7_F78Kk5aw

Anat Cohen je danas podjednako poznata kao klarinetistica i saksofonistica. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja, Jazz Journalists Association ju šest godina godine zaredom proglašava najboljom klarinetisticom, a ugledni DownBeat ju više godina uzastopce uvrštava na prvo mjesto klarinetista u usponu karijere, dok visoke pozicije zauzima i u kategorijama tenor i sopran saksofonista u usponu karijere.
Časopis JazzTimes uvrstio ju je rame uz rame velikana poput Herbieja Hancocka, Charlesa Mingusa i Joshue Redmana. Osvrnuvši se na spontanost one-take albuma "Claroscuro" Anat kaže: “Sviram s nekima od meni omiljenih glazbenika na svijetu, i svi pričamo istim jezikom, bez obzira odakle dolazimo.”

Anat Cohen izraelska je glazbenica odgojena u muzičkoj obitelji, koja danas živi u SAD-u. S 12 godina počinje svirati klarinet i izvodi prvi put jazz na klarinetu u bendu Jaffa Conservatory’s Dixieland. Godine 1996. upisuje prestižni Berklee College of Music u Bostonu. U to vrijeme svira tenor saksofon u raznim sastavima i okruženjima, uključujući afro-kubanski, argentinski, svira klezmer, suvremenu brazilsku glazbu i brazilski choro.

Cohen se može pohvaliti nastupima u najprestižnijim njujorškim jazz-klubovima (Jazz Standard, Blue Note, Iridium, Joe’s Pub i Jazz Gallery) te na pozornicama diljem svijeta. I njezina braća, saksofonist Yuval i trubač Avishai, također su glazbenici pa ponekad sviraju zajedno kao dio 3 Cohens Sexteta. Osim toga, provela je desetljeće kao članica Diva Jazz Orchestra, sastavljenog samo od glazbenica, s kojim je 2007. oduševila publiku na festivalu All Women Jazz Festival – Jazzarella u Zagrebu. Također, svirala je u brazilskim sastavima kao što su Choro Ensemble i Duduka Da Fonseca’s Samba Jazz Quintet.

S vlastitom skupinom snimila je albume “Place & Time” (Anzic Records, 2005.), “Poetica” (Anzic Records, 2007.) na kojem svira isključivo klarinet, te “Noir” (Anzic Records, 2007.). JazzTimes je albume “Poetica” i “Noir” uvrstio u pedeset najboljih jazz-izdanja 2007. Kao vođa sastava 2008. izdaje svoj četvrti album, hvaljeni «Notes From The Village”, a 2010. «Clarinetwork Live at the Village Vanguard«. Album "Claroscuro" njen je šesti studijski album.

ULAZNICE:
Ulaznice potražite putem sistema ulaznice.hr, sjedeća mjesta u prodaji su po cijeni od 135 kn, a stajaća po 90 kn.

Pretraži

Back to Top