Vodimo Vas na HGF Open Air u Zaboku

Nagradne igre Komentari isključeni za Vodimo Vas na HGF Open Air u Zaboku 13

Promoizlog.net medijski je pokrovitelj HGF demo festivala. Soul Radio autorski funk/soul/blues bend iz Duge Rese i Karlovca pobjednik je 18. HGF demo festivala.

Fantastičnu sedmorku čine Aleksandar Baić (vokal i piano), Lucija Kumić (vokal), Tihomir Žganjer (bubnjevi), Viktor Volarić Horvat (saksofon, udaraljke), Igor Đarmati (gitara), Ivan Tikvicki (klavijature) i Matko Benčić (bas).

Kako bi na primjeren način ovjekovječili šestomjesečno HGF putovanje po cijeloj Hrvatskoj koje je započelo 27.12.2013. završiti ćemo, naravno, u Zaboku u subotu 31.05.2014. s početkom u 17.30 u i ispred ZCUK Regeneratora dodjelom HGF nagrada i prmjerenim koncertom
Čestitamo pobjednicima 18.HGF-a koji će svirati na svečanoj dodjeli nagrada u Zaboku uz bandove:S.A.R.S., Let 3, Gretta, Empire Affair(UK), Saša 21, Mangora, Vikend-revolucija, Svikud idijoti
O HGF-u
Po prvi puta HGF, Hrvatski demo rock festival organiziran je 1996. Idejni pokretači festivala su: Goran Korać, Goran Vrgoč i Krešimir Končevski.
Posebnost HGF-a u odnosu na druge slične festivale bila je u tome što je priliku za nastup u Dvorcu Gjalski u Zaboku dobilo čak 48 mladih sastava. U osam večeri, proglašeno je osam finalista, a oni su pak nastupili s glazbenim gostima iz Velike Britanije, i još nekim hrvatskim glazbenim sastavima, na velikom open-air KONCERTU ispred dvorca. Ti su mladi sastavi izabrani između nekoliko stotina pristiglih prijava te godine.
Zanimljivo je istaći da je band Stampedo pobjednik prvog HGF u finalu bio bolji od Kawasaki3P-a dok je te godine primjerice virovitičkoj Vatri finale izmaklo za dlaku. Svake slijedeće godine novi je festival opravdavao svoje postojanje velikim brojem prijava, kvalitetnim žirijom, odličnim izborom pobjednika koji su kasnije redovito izdavali službene albume za vodeće diskografske kuće (CR, Dallas, Menart, Dancing Bear….) potičući mlade u stvaranju nove moderne glazbe i prezentaciji stvorenog.
Potpora festivalu bila je vidljiva u kontinuiranom pokroviteljstvu grada, županije, Hrvatskog društva skladatelja i ministarstva kulture. Pobjednici festivala su osim statuetama i nagradama pokrovitelja nagrađeni i gostovanjem na rock festivalima u bližem europskom okruženju i Hrvatskoj, izdavanjem CD-a HGF Finalisti i izdavanjem promo ili samostalnog CD-a te snažnom PR HGF pdorškom.
Za vrijeme trajanja festivala održava se i Međunarodni volonterski kamp na kojem volontiraju volonteri iz Južne Koreje, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Turske …
Od 2009. dodjeljuju se HGF nagrade za doprinos razvoju i unapređenju demo scene. Nagrade su te godine dobili Ivica Duspara za večeri „Novi zvuk“ u Sax!u i Berislav Tonc-Lega za organiziranje dva „Zaprešić demo festivala“. Za doprinos hrvatskoj demo sceni u sezoni 2008/2009 nagradu je dobio zagrebački klub Sax!, a za životno dijelo nagradu je dobio Damir Tiljak. HGF nagrade tradicionalno uručuju Gradonačelnik Grada Zaboka, Župan Krapinsko-zagorske županije i predstavnik HDS-a – Hrvatskog društva skladatelja.
Na dalje, godina poslije 2010. bila je posebna i disperziji aktivnosti održavanja izlučnih večeri po teritoriju cijele Hrvatske. Križevci, Županja, Čakovec, Split, Rijeka, Pula, Labin, Zagreb, Zaprešić samo su neki od gradova gdje se održavaju HGF izlučne večeri.

Pretraži

Back to Top