Volvo Concept XC Coupé

Auto moto Komentari isključeni za Volvo Concept XC Coupé 4

Drugi od tri najavljena Volvo konceptna automobila je potpuno novi Volvo Concept XC Coupé. Nadahnut dizajnom moderne sportske opreme, ovaj model pokazuje svestranost nove Volvo SPA arhitekture i predstavlja sofisticiran i sposoban automobil namijenjen za sve one s aktivnim životnim stilom.


„Ljubitelji sporta uvijek traže nova uzbuđenja i izazove. Kako bi bili sigurni da će sve završiti maksimalno sigurno, oni preferiraju vrhunsku opremu što im nudi ultimativan osjećaj slobode i zaštite. Volvo Concept XC Coupé je savršeno usuglašen s njihovim aktivnim životnim stilom. Tehnološke mogućnosti i sigurnost ovog modela inteligentno su integrirani u sofisticiran izgled. Volvo Concept XC Coupé je spreman da vas odvede u avanturu i vrate vas kući,“ ističe Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik dizajna pri Volvo Car grupi.
Uglađen i siguran u isto vrijeme
Tri konceptna automobila su dizajnirana kako bi pokazala sve vitalne elemente nove podesive SPA arhitekture: pouzdan stav, proporcije i naglašen dizajnerski potpis.
„Concept XC Coupé prikazuje kako inteligentni inženjering omogućava jačanje naše vrhunske i globalno poznate sigurnosti, bez kompromisa po pitanju dizajna, veličine ili mase. Zahvaljujući opsežnoj upotrebi čelika visoke čvrstoće s novim genijalnim tehnikama gradnje, u mogućnosti smo napraviti kompaktnije i sigurnije automobila,“ napominje Ingenlath.
Volvo Concept XC Coupé s dva vrata i četiri sjedala ima jaku povezanost s već predstavljenim Volvo Concept Coupé modelom. Ipak, veliki 21-inčni kotači, naglašena kućišta kotača i visoka krovna linija doprinose robusnom izgledu koji nagovještava velike mogućnosti.
Povećan razmak između komandne ploče i prednje osovine još uvijek je jaka vizualna poveznica. Gord stav naglašen je detaljima kao što su profilirani poklopac motora i visoka bočna linija.
Tehnološki napredna sportska oprema
Veza s modernom, tehnološki naprednom sportskom opremom posebice je vidljiva u ovom konceptu. Među izvorima inspiracije za dizajnerski tim bila je i švedska kompanija POC, specijalizirana za razvoj zaštitne opreme za razne sportske aktivnosti.
„Nekoliko narančastih detalja i vanjskih grafika kombiniranih s gumenim štitnicima na stražnjem dijelu vozila, doprinose funkcionalnom dojmu dizajna,“ ističe Thomas Ingenlath.
DRL svjetla u obliku slova T
Kao i na već predstavljenom Volvo Concept Coupéu i lice novog Volva Concept XC Coupéa obilježava nova topografija poklopca motora te „plutajuća“ maska hladnjaka na koju se nastavljaju nova DRL dnevna svjetla u obliku slova T. Kao i na stražnjim svjetlima, dnevna DRL svjetla su distinktivan element u novom dizajnerskom pravcu Volva.
„Oba koncepta automobila prikazuju kako možemo oblikovati naše buduće automobile. Dodajemo emitovnu vrijednost smirenoj, samouvjerenoj ljepoti koja je obilježje skandinavskog dizajna,“ pojašnjava Thomas Ingenlath.
Nastavak bogate XC tradicije
Volvo je 1997. godine, predstavljanjem modela V70 Cross Country, pokrenuo novi tržišni segment. S vremenom se širila i ponuda XC modela tako da su u trenutnoj ponudi modeli Volvo V40 Cross Country, XC60, XC70 i XC90.
„S Volvo Concept XC Coupéom, jedinstvenim spojem robusnih mogućnosti i izražajne elegancije, našem brendu dodajemo jednu novu sportsku dimenziju,“ zaključuje Thomas Ingenlath.
Više informacija: Moto-Ris d.o.o. Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel.: 052 688-259, Fax: 052 688-265
http://www.moto-ris.hr/

Volvo Concept XC Coupé

Auto moto Komentari isključeni za Volvo Concept XC Coupé 0

Volvo je predstavljanjem prekrasnog Concept Coupe modela u rujnu ove godine izazvao brojne pozitivne kritike i osvojio vrijedne nagrade te nam time dao uvid u novi dizajnerski smjer Volva. Istovremeno predstavljena je i svestranost nove SPA arhitekture na kojoj će se temeljiti svi budući srednje veliki i veliki Volvo modeli.

(više…)

Pretraži

Back to Top