Volvo objavio novo izdanje nagrađenog priručnika za sigurnost djece

Auto moto, Djeca Komentari isključeni za Volvo objavio novo izdanje nagrađenog priručnika za sigurnost djece 8

Volvo Car Group (Volvo automobili), predstavio je treće izdanje knjige „Children & Cars – a Safety Manual (Djeca i automobili – sigurnosni priručnik). Nagrađivani priručnik pomaže roditeljima diljem svijeta da svojoj djeci omoguće najsigurniji mogući boravak u automobilu.


Novi sigurnosni priručnik, dostupan je kod svih ovlaštenih Volvo prodavača diljem svijeta, a može se preuzeti na https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/135214/documentfile
Volvo je svoj prvi koncept dječjeg sjedala okrenutog na suprotnu stranu od smjera vožnje predstavio još 1967. godine i od tada nije prestao s pionirskim radom na zašititi najmlađih i najugroženijih putnika. Ciljna skupina za informiranje o sigurnosti djece konstantno raste. Svake minute, negdje u svijetu, novi roditelji po prvi puta stavljaju svoje voljeno novorođeno dijete u automobil.
„Dijete svoju prvu vožnju u automobilu napravi mnogo prije rođenja. Zbog toga naš sigurnosni priručnik daje upute kako trudnice i djeca svih uzrasta mogu putovati u automobilu na najsigurniji mogući način. Osigurati roditeljima jednostavan pristup korisnim informacijama o sigurnosti djece je prirodan dio humanog pristupa Volva. Tragedije povezane s djecom u automobilu često su posljedica nedostatka znanja,“ pojašnjava Prof. Lotta Jakobsson, stariji tehnički sigurnosni specijalist pri Volvo Cars sigurnosnom centru.
Važnost širenja dobre riječi prepoznali su mnogi kupci i društva tijekom proteklih godina. Volvo sigurnosni priručnik osvojio je brojne nagrade uključujući i Swedish Publishing Award 2007. godine.
Suprotan položaj od smjera vožnje je najsigurniji
Savjetovanje roditelja da malu djecu smještaju u sjedalicu okrenutu suprotno od smjera vožnje ostaje osnovni princip i u posljednjoj ediciji priručnika.
„Dječja glava je relativno velika i teška u odnosu na ostatak tijela. S obzirom na to da vratni pršljenovi i mišići vrata nisu potpuno razvijeni, posljedice frontalnog udarca mogu biti ozbiljne ukoliko dijete gleda prema naprijed. Zbog toga savjetujemo roditeljima da djecu do tri godine smještaju u sjedalicu u smjeru obrtnutom od smjera vožnje,“ savjetuje Lotta Jakobsson.
Integrirana booster sjedalica
Starije dijete koje gleda u pravcu vožnje, mora također biti prikladno zaštićeno sigurnosnim pojasom. U tu svrhu koristi se dodatno booster sjedalo koje dijete izdiže tako da ga sigurnosni pojas prikladno obuhvaća. Integrirano booster sjedalo na dvije razine dostupno je u nekoliko Volvo modela.
Prema nuli
„Promocija sigurnosti djece je važan dio našeg sigurnosnog rada. Nastavljamo se kretati prema našem cilju da do 2020. godine nitko ne bi trebao smrtno stradati ili biti teško ozlijeđen u novom Volvo vozilu. Naša dugoročna vizija su automobili koji se jednostavno ne sudaraju,“ zaključuje Lotta Jakobsson.
Više informacija: Moto-Ris d.o.o. Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel.: 052 688-259, Fax: 052 688-265
http://www.moto-ris.hr/

Pretraži

Back to Top