Volvo predstavio potpuno novi V40

Auto moto, Događanja Komentari isključeni za Volvo predstavio potpuno novi V40 12

Na Sajmu automobila u Ženevi Volvo Car korporacija predstavila je 6. ožujka 2012. godine potpuno novi Volvo V40 – automobil opremljen provjerenim Volvo značajkama upakiranim u kompaktno tijelo, spreman u potpunosti pokoriti konkurenciju u klasi premium vozila.


Skandinavski luksuzni izgled i premium osjećaj kombinirani su s vrhunskom sigurnošću i istančanom voznom dinamikom.
„Potpuno novi V40 prvi je model u potpunosti razvijen u skladu s našom strategijom orijentiranom u potpunosti na kupca. Nakrcan čitavim obiljem naših tehnološki naprednih sustava, ovaj model nedvojbeno će konkurenciji zadati mnogo glavobolje,“ ističe Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.
Novi Volvo V40 je moderan i ekspresivan automobil sa skandinavskim luksuznim izgledom i premium osjećajem, aurom visoke kvalitete i istančanom pažnjom posvećenom detaljima. Nova grafička komandna ploča s personalizirajućim izgledom unapređuje intutitivno i jednostavno iskustvo vožnje.
„Zahvaljujući informacijama dobijenim od naših korisnika širom svijeta, naša kompaktna V serija daje izuzetan spoj dizajna, sigurnosti i uslužnosti, a nudi sve ono što kupci luksuznih vozila očekuju i žele,“ napominje Jacoby.
Vrhunska vozna dinamika
Novi Volvo V40 nudi vrhunsku razinu vozne dinamike zahvaljujući pažnji posvećenoj brojnim vitalnim elementima. Tako je podvozje dizajnirano kako bi ponudilo živahnost uz istinski užitak u vožnji, dok ponuda motora uključuje provjerene Volvo agregate – od superštedljivog dizelaša koji emitira tek 94 g/km ugljičnog dioksida do moćnog T5 turbobenzinca sa 254 KS, koji omogućava ubrzanje do 100 km/h za 6,7 sekundi. Svi motori, bez obzira na opciju mjenjača, serijski posjeduju start&stop sustav te sustav regeneracije kočione energije.
Izvanredan paket sigurnosti i podrške
Novi Volvo 40 nudi izvanredan paket sigurnosti i podrše vozaču. U njega je uključen i proslavljeni sustav otkrivanja pješaka s opcijom automatskog kočenja. A tu je i svjetski novitet – zračni jastuk za pješake kao i sustav za pomoć pri održavanju smjera kretanja, kao i genijalni asistent parkiranja. Dokazani City Safety sustav izbjegavanja sudara pri nižim brzinama dodatno je unaprijeđen i sada funkcionira do brzine od 50 km/h.
„Novi Volvo V40 je najinteligentniji i najsigurniji Volvo svih vremena. Svi sustavi su dizajnirani za dobrobit vozača kako bi mu na najbolji način omogućili da izbjegne opasne situacije. S istaknutim sigurnosnim paketom nesumnjivo će osvojiti maksimalnih pet zvjezdica u još rigoroznijem EuroNCAP sigurnosnom testiranju,“ ističe Hakan Abrahamsson, menadžer programa Volva V40.
Prodajni cilj – 90.000 primjeraka
Kada su u pitanju prodajni rezultati, Volvo očekuje isporuku 90.000 primjeraka Volva V40 godišnje, a od tog broja čak 85 posto otpada na europske kupce. Proizvodnja u tvornici Ghent u Belgiji počinje u svibnju ove godine.
Pogledajte galeriju slika.
Više informacija: MOTO-RIS d.o.o.
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel: 052/ 688-259, Fax: 052/ 688-265
www.moto-ris.hr

Pretraži

Back to Top