Volvo XC90 još uvijek jedan od najsigurnijih automobila na tržištu

Auto moto Komentari isključeni za Volvo XC90 još uvijek jedan od najsigurnijih automobila na tržištu 10

Volvo je predstavljanjem modela XC90 dvije tisućite godine sigurnost SUV vozila podigao na novu razinu. Sada, više od deset godina kasnije, američki institut za sigurnost na cestama (IIHS), ocijenio je vremešni švedski SUV jednim od najsigurnijih automobila na tržištu dodijelivši mu prestižnu 2014 Top Safety Pick+ nagradu.


„IIHS nagrada naglašava održivost našeg vodstva kada je u pitanju sigurnost. Potpuno novi XC90, koji stiže 2014. godine, donijet će niz inovativnih sigurnosnih tehnologija koje će nam pomoći da napravimo još jedan veliki korak prema našem dugoročnom cilju da do 2020. godine nitko ne bi trebao poginuti ili biti teško ozlijeđen u novom Volvo automobilu. Naša krajnja vizija su automobili koji se ne sudaraju,“ izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik Volvo Car grupacije.
Top Safety Pick+ nagrada rezultat je dobrih postignuća u novom testu prednjeg udarca s malim preklapanjem, testa koji simulira situaciju u kojoj se prednjim lijevim dijelom automobila udara u drugo vozilo ili statični objekt kao što je, primjerice stup, a što se pokazalo kao vrlo ozbiljna situacija. U IIHS testu, tek 25 posto prednjeg dijela vozila s vozačeve strane udara u fiksnu prepreku pri brzini od 64 km/h.
Inovativna frontalna struktura
Dok većina vozila moraju pretrpjeti značajne strukturalne promjene kako bi osvojili dobre ocjene u testu s malim preklapanjem, Volvo XC90 je zadržao isti osnovni strukturalni dizajn, od prve pojave 2002. godine.
„Naša prednja struktura i sigurnosni kavez sastoje se od kombinacije različitih vrsta čelika. Posljednji IIHS-ov testni program potvrdio je vrhunske mogućnosti našeg rješenja. Slični strukturalni principi i čelik koriste se i u najnovijim Volvo modelima, a tehnologija će biti dodatno unaprijeđena u potpuno novom XC90,“ ističe Broberg.
Volvo XC90 je treći Volvov model koji je osvojio Top Safety Pick+ nagradu, otkad je IIHS proširio svoje testiranje novim testom s malim preklapanjem u 2012. godini. Prije njega u novom sigurnosnom testu briljirali su modeli Volvo S60 i XC60.
Više informacija: Moto-Ris d.o.o. Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel.: 052 688-259, Fax: 052 688-265
http://www.moto-ris.hr/

Pretraži

Back to Top