WHITE LIES + GRETTA – Jedan od najatraktivnijih koncerata sezone!

Glazba Komentari isključeni za WHITE LIES + GRETTA – Jedan od najatraktivnijih koncerata sezone! 20

Danas koncertna agencija Kormoran dovodi prvi puta u Zagreb i Hrvatsku sastav White Lies, trenutno jedan od najperspektivnijih bendova Velike Britanije. Očekujte jedan od najatraktivnijih nastupa sezone. U ulozi predgrupe nastupa Gretta.


WHITE LIES
Bend iz zapadne londonske četvrti Ealing uspio je prije tri godine na sebe skrenuti medijsku pažnju cijele Britanije nakon samo nekoliko koncerata i bez diskografskog izdanja. A onda su krajem 2008. godine krenuli prvi hit singlovi "Unfinished Business" i "Death", a potom podjednako uspješni "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground". Sva četiri hita našla su se i na debitantskom CD albumu "To Lose My Life…", objavljenom u siječnju 2009. Isti je odmah izbio na prvo mjesto britanske top liste albuma, ispred konkurenata kakvi su Lady Gaga ili Kings of Leon.
Novinar uglednog časopisa NME daje im epitet “Nick Cave sreće Edgara Allana Poea". U samo tri godine djelovanja White Lies su imali nastupe kakve drugi bendovi mogu samo sanjati. Bili su u kultnoj glazbenoj emisiji "Later… with Jools Holland", svirali su na velikim festivalima tipa "T in the Park", "Glastonbury" i "Lollapalooza"…, te nastupili kao predgrupa Kings of Leon na turneji po SAD i Coldplay i Muse po Britaniji. Njima će u Tvornici ulogu predgrupe odigrati zagrebački sastav Gretta.
Pogledajte: White Lies – To Lose My Life http://www.youtube.com/watch?v=GGEjz12YLiM

GRETTA
Bend nastao u istočnom zagrebačkom kvartu Dubrava u samo je dvije godine postojanja pobjedio ili bio u samom vrhu nekoliko demo festivala, da bi 2006. izdao maksi singl “Stepenice” koji im je otvorio vrata domaće indie-rock scene. Slijede album “Fanatik” (2008), četiri singla na HR Top 20 te aktualni album “Vidim što vidim” (AQuarius Records/Spona 2010). Njegovoj polusatnoj promociji možete prisustvovati sutra u Tvornici. “Zvuk Boe na Urbanov način” okarakterizirao je taj album novinar uglednog hrvatskog glazbenog portala muzika.hr.
Pogledajte: Gretta – Dugo http://www.youtube.com/watch?v=Iwyt-ArIyU0&feature=related

Pretraži

Back to Top