Zagreb business summit „Gradovi i regije – generatori razvoja“.

Događanja Komentari isključeni za Zagreb business summit „Gradovi i regije – generatori razvoja“. 18

Summit se u periodu od 17. do 20. rujna održava u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma i u funkciji je komunikacije ciljeva, smjernica i vizije razvoja metropole i drugih hrvatskih gradova.


Prvi je međunarodni događaj ovakvog tipa u Hrvatskoj, regiji, kojeg organizira Grad Zagreb pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.
Tema gradova i njihove uloge u razvoju nacija i regionalnih asocijacija je nesporna i svakim danom raste. Gradovi su generatori razvoja. O načinu njihovog upravljanja ovisi njihova poslovna i društvena stvarnost, s naglaskom na budućnost. Značaj gradova, prepoznat je i u razvojnim platformama Europske unije koja je kroz program Urban Agenda i Eurocities, dodatno ojačala ulogu gradova kao pokretača ekonomija alocirajući sredstva fondova na gradsku razinu.
Misija zagrebačkog Summita je umrežavanje dionika s obje strane investicijske platforme, transfer znanja jedne gradske sredine drugoj i umrežavanje svih dionika koji sudjeluju u razvojnom procesu jednog grada: gradske vlasti, gospodarstvenici, investitori, developeri, konzultanti, banke i slično. Sve u cilju jačanja investicijske proaktivnosti i gospodarskog razvoja.
Očekivani rezultati su:
– prezentacija gradskih razvojnih projekata
– pronalaženje potencijalnih investitora i developera
– usporedba s europskim primjerima dobre prakse
– priprema za novi ciklus financiranja iz europskih strukturnih i kohezijskih fondova
– pozicioniranje grada Zagreba i RH na kartu međunarodnih poslovnih događanja
– promocija investicijskih i gospodarskih potencijala hrvatskih gradova

Gradovi sudionici
– metropola Zagreb + tri regionalna središta: Rijeka, Split, Osijek + gradovi: Zadar, Velika Gorica, Slavonski Brod, Sinj, Umag…
Ostali sudionici:
– konzultantske kuće, banke, državne agencije
međunarodna gospodarska izaslanstva: Kina, Turska, Katar, Saudijska Arabija
Zagrebački summit je ujedno i prilika da 105 godišnji brand Zagrebačkog velesajma bude efikasan instrument komunikacije krovnog branda, branda Grada Zagreba, koji od trinaestog stoljeća razvija svoj slobodarski urbanitet i gospodarsku moć.
Više na linku: http://www.zv.hr/UserDocsImages/Gradovi%20i%20regije/IPPP/program_konferencije_i3P.pdf

Pretraži

Back to Top