ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL – eno gastronomski događaj godine

Događanja, Hrana Komentari isključeni za ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL – eno gastronomski događaj godine 10

Posjetite četvrti internacionalni festival vina i gastronomije – ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL u Muzeju suvremene umjetnosti. Radno vrijeme festivala koji se održava 25. i 26.02 je od 10.30 do 19.00 sati.


Na Zagreb Wine Gourmet Festivalu 2011 okupit će se 130 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, koji će osobno predstaviti posjetiteljima svoja vrhunska vina i delicije. Posjetitelji će uz kupnju ulaznice (cijena: 150 kn) moći degustirati gotovo 500 renomiranih vina, a za gastronomski dio festivala pobrinut će se chefovi iz Švedske, Brazila, Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, i Hrvatske.
Festival će biti službeno otvoren na Gala večeri pod pokroviteljstvom PBZ Grupe kao generalnog sponnzora Festivala. Večera će se održati u Hotelu Westin, dvorana Opera na 17.katu u 20.00 sati. Na gala večeri kojoj će nazočiti predsjednik Ivo Josipović, dodijeliti će se tradicionalna nagrada PBZ Carda „Vino godine po izboru Amercan Express korisnika“.
Tijekom oba dana Festivala održavat će se specijalne degustacije pomno biranih vina za vinske profesionalce. Za njih se potrebno unaprijed predbilježiti zbog ograničenog broja mjesta. Iz programa Festivala izdvajamo kuharski show talijanskog chefa Damiana Nigra koji ima Michelinovu zvjezdicu, potom egzotičnu „visoku“ kuhinju slavnog brazilskog chefa Felipea Bronzea i delicije od istarskog Boškarina koje će pripremiti chef Robert Perić. Gastronomiju sjevera posjetiteljima će približiti Goran Amnegard, švedski chef s titulom chefa godine, a kako se jede u Sloveniji pokazat će chef Jure Tomič.
U sklopu radionica izdvajamo Malu školu vina za žene te degustaciju talijanskih pjenušaca iz vinarije Tenuta Sant`Anna di Genagricola. Posebno najavljujemo cooking show pod pokroviteljstvom zlatnog sponzora, Generali osiguranja – „Medvjedi kuhaju“, na kojem će slavni hokejaši pokazati kako se snalaze u kuhinji uz pomoć vrsnih chefova, te cooking show „Zvijezde kuhaju“ pod pokroviteljstvom Gloria grupe. Najslađi čokoladni cooking show – Nestle Dessertna Bajka priredit će Nestle, a čokoladne čarolije pripremat će Ana Ugarković i chef Oliver Grouard, chef Francuskog veleposlanstva pri međunarodnim organizacijama u Beču.
Ovogodišnji ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL nudi i cijeli niz popratnih događanja, s naglaskom na internacionalizaiju hrvatskog vinarstva i sudjelovanje renomiranih vinskih stručnjaka i novinara:

Nicolas Joly, otac biodinamike održat će PREDAVANJE O BIODINAMICI I VINIMA 24.02. s početkom u 15 h, u Agrokor Akademiji. Nicolas Joly, francuski vinar iz doline Loire, te svjetski priznati stučnjak za ekološku proizvodnju vina
IMW MASTER CLASS održat će se 25.02 u 14h u Agrokor Akademiji kao prvo predstavljanje elitne svjetske vinske organizacije vinskih profesionalaca sa sjedištem u Londonu – INTITUTE OF MASTERS OF WINE – u Hrvatskoj. Master class je namijenen profesionalcima koji se bave prodajom i promocijom vina, odnosno sommelierima, a svrha mu je upoznati sudionike s obrazovnim programom i mogućnostima koje IMW pruža svojim članovima. Master class će održati osobno g. Josef Schuller, predsjednik IMW-a te gđa Lynne Sherriff, potpredsjednica IMW-a.
BRAZILSKA VEČERA organizirana je uz potporu Veleposlanstva Savezne Republike Brazil, s ciljem promicanjanja brazilskih vina i gastronomije. Na večeri koja će se održati 25.02 u Kristalnoj dvorani Hotela Westin u 20.00 sati, kuhat će chef Felipe Bronze is renomiranog restorana Oro u Rio de Janeiru, a dolaze i brazilski glazbenici.
OKRUGLI STOL O PERSPEKTIVI I POTENCIJALIMA HRVATSKOG VINA I VINSKOG TURIZMA održat će se u petak 25.02 u 11.00 sati u MSU, a sudionici rasprave su gđa Sarah Kemp, glavna urednica britanskog izdanja magazina Decanter, g. Tony Hodges, stručnjak za brandiranje, gđa. Gabriella Opaz, organizatorica europske blogerske konferencije EWBC, dok hrvatsku stranu predstavljaju g. Ivica Matoševć, Vinistra, g. Đuro Horvat, Agrokor vina, g. Saša Špiranec.
Program festivala s rasporedom svih kuharskih prezentacija, radionica i degustacija, kao i lista VIP gostiju, nalazi se Internet stranicama www.zagrebwinegourmet.com.
Zagreb Wine Gourmet Festival je mjesto susreta hoteljera, ugostitelja, vlasnika restorana i vinoteka, F&B managera, trgovaca vinima, distributera te novinara i cjelokupne javnosti zainteresirane za izvrsna vina i gastronomiju visoke kvalitete.
Za posjetitelje Festivala osigurali smo besplatan prijevoz shuttle autobusima. Autobusi kreću svaki sat ispred Hotela Westin i Hotela Internacional.
U galeriji slika prošlogodišnji Wine Gourmet Festival.
Organizator ZAGREB WINE GOURMET FESTIVALA je Laniva d.o.o.
Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Grada Zagreba, TZ grada Zagreba, HTZ-a i Zagrebačke županije. Generalni sponzor je PBZ Grupa i American Express, a ekskluzivni medijski pokrovitelj su Gloria i Jutarnji list. Zlatni sponzori festivala je Generali Osiguranje. Partneri Festivala su: Electrolux, Radin Grand Gourmet, AgroChem, Jamnica, Volvo Moto-Ris, Nestle, T-portal te Westin Hotels&Resorts. Službena agencija Festivala je Jumbo Travel.

Pretraži

Back to Top