ZAGREBAČKI KVARTET uživo na Prisavlju

Glazba Komentari isključeni za ZAGREBAČKI KVARTET uživo na Prisavlju 13

Glazbeni program HR i Glazbena proizvodnja predstavljaju koncerte nedjeljne matineje u Studiju Bajsić na Prisavlju u kombinaciji s emisijom uživo, odnosno uz razgovore s umjetnicima.


Na petom koncertu druge sezone, u nedjelju 8. svibnja, u Studio Bajsić na Prisavlju u podne stižu Zagrebački kvartet i njihovi gosti. Pijanist Bruno Vlahek predstavit će se kao skladatelj u praizvedbi svojega Gudačkog kvarteta (iz 2005.), dok će skladatelj Željko Brkanović pratiti prvu izvedbu u Hrvatskoj svojeg Klavirskog kvinteta (koji je počeo pisati za Vlaheka i Zagrebački kvartet, ali je praizvedba dovršene verzije bila prošle godine na festivalu Westfallen u tumačenju njemačkih umjetnika).
Gost koncerta i Zagrebačkog kvarteta je i talijanski oboist Gianfranco Bortolato koji će uz kvartet svirati glazbu Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Program:
Bruno Vlahek: Gudački kvartet – praizvedba
Željko Brkanović: Klavirski kvintet – prva izvedba u Hrvatskoj
Wolfgang Amadeus Mozart: Kvintet za obou i gudački kvartet KV 406a
Zagrebački kvartet
BrunoVlahek, klavir
Gianfranco Bortolato, oboa
Ulaz na koncert je slobodan, uz najavu na telefon 060/506-606, a može se pratiti izravno na Trećem programu HR, te odloženo na stranici http://rnz.hrt.hr/ sve do nedjelje 15. svibnja. Urednica i voditeljica je Iva Lovrec Štefanović.

Pretraži

Back to Top