Zak d.o.o. – primjer uspješnog poduzetništva

Auto moto Komentari isključeni za Zak d.o.o. – primjer uspješnog poduzetništva 45

Povodom 16 godina postojanja tvrtke ZAK d.o.o. i brojnih priznanja razgovarali smo s gđom Milenom Kostelac, voditeljicom servisa i prodajnog centra. Brend Renault i Dacia u Karlovačkoj županiji drže udio u tržištu od 14,8 %.


PI: Recite nam nešto o počecima i razvoju tvrtke.
MK: Tvrtka je započela sa radom krajem 1994. godine na lokaciji u Bencetićima, općina Draganići kao mala automehaničarska radionica sa dvoje zaposlenika.
Godine 1997. postajemo ovlašteni servis marke Renault za osobna i laka gospodarska vozila. Nakon dvije godine proširenjem objekta nadograđujemo prostor autosalona te započinjemo s prodajom vozila iz game Renault. Uslijedile su godine povećanja opsega posla pa tako poduzeće iz godine u godinu bilježi sve veći promet, a tako i broj zaposlenih, te odluku o investiranju izgradnje novog objekta na lokaciji u Karlovcu donosimo krajem 2003. godine.
Sa izgradnjom započinjemo u siječnju 2005.g., a useljavamo u novi poslovni prostor u rujnu iste godine. Odluka o otvaranju servisno prodajnog centra u gradu Karlovcu bila je više nego dobra, tako da smo osim veće i jednostavnije dostupnosti našim klijentima, ostvarivali i bolje rezultate u odnosu na staru lokaciju, a postali smo i ovlašteni servisno prodajni centar marke Dacia. Iste godine smo započeli sa opremanjem objekta u Bencetićima kao limarsko-lakirerske radionice, a koja danas radi kao ovlaštena radionica.
PI: Što mogu očekivati Vaši klijenti u pogledu postprodajnih usluga?
MK: Uvijek smo osnovni akcent stavljali na kvalitetu usluge, u početku postprodajne, dakle one u servisu, a kasnije i onih koji su kupili naše proizvode, jer kupac naših proizvoda i korisnik naših usluga jamče daljnji razvoj te opstanak firme. Sukladno tome, a usvajajući i primjenjujući standarde marke Renault, konstantno smo praćeni i ocjenjivani u segmentima postprodaje i prodaje.
PI: Iza vas su brojne nagrade i priznanja, no svakako treba izdvojiti da ste već tri puta u zadnje četiri godine osvojili RENAULT GLOBAL QUALITY AWARD. Koliko vam ta nagrada znači i recite nam nešto više o njoj.
MK: Dobitnici smo najprestižnije nagrade u okviru Renaulta – nagrade Renault Global Quality Award za godinu 2006., godinu 2007. i godinu 2009. Nagrade su rezultat truda svakog djelatnika ponaosob, ali i rezultat dugogodišnjeg timskog rada koji je takav zahvaljujući stalnom angažiranju u usavršavanju što tehničkih to i praktičnih znanja i vještina.
PI: Osim novih automobila imate li i ponudu rabljenih vozila?
MK: Danas osim prodaje novih vozila marke Renault i Dacia, prodajemo i rabljena vozila, čija prodaja je moguća i uz kreditne linije koje kupac u cijelosti obavlja kod nas u prodajnom salonu putem Renault financiranja. Pravilo je da konstantno imamo kreditne akcije – "Stjerali smo cijene u kut" , a primjerice sada je aktualna kreditna akcija "OPTIMIST".
PI: Stigla je nova Dacia Duster. Koji su još noviteti u ZAK-u?
MK: Renault je marka koja godišnje lansira velik broj novih modela, tako da primjerice upravo ovih dana nam je došao novi model WIND – roadster, iz obitelji Meganea – Megani GT i Generation., limitirana serija Clia povodom 20 godišnjice istog modela, a što se tiče gospodarskih vozila došla je nova faza Trafica, zatim nam dolazi novi Master. Što se tiče Dacie stigao je prvi SUV – Duster koji je apsolutno hit na tržištu iz ovog segmenta.
PI: Što ZAK može ponuditi gospodarstvenicima, posebno graditeljima?

MK: Gospodarski program marke Renault i Dacia nudi sljedeće: Renault furgoni Trafic i Master, kombi vozila sa 9 i 16 sjedala, šasije/sanduk s jednostrukom i dvostrukom kabinom, kiperi, manja gospodarska vozila tipa Kangoo expres i Kangoo expres compact , Dacia nudi od gospodarskih vozila Pick Up, Van – furgon vozilo sa dva sjedala.
PI: Planovi? Kako gledate na trenutno stanje na auto tržištu?
MK: Trenutno stanje na tržištu automobila, a na to mislim stanje u našoj županiji glede oba brenda koja zastupamo i prodajemo je stabilno. Zadovoljni smo rezultatima u prodaji osobnih vozila, a što se tiče gospodarskih vjerujemo da će se situacija poboljšati onog trena kada i opće stanje u privređivanju svih poslovnih subjekata.
Više informacija: ZAK d.o.o. Zagrebačka 15 C, Karlovac, tel: 047 651 409 www.zak.hr
Izvor: Promogradnja.hr, www.promogradnja.hr

Pretraži

Back to Top