ZAK d.o.o. primjer uspješnog poduzetništva

Auto moto Komentari isključeni za ZAK d.o.o. primjer uspješnog poduzetništva 15

Stručnost i profesionalnost u pružanju usluga kao rezultat neprestanog ulaganja u usavršavanje postojećih i stjecanje novih specijalističkih znanja, donijeli su za ZAK d.o.o. visoku tržišnu poziciju i jedna su od rijetkih auto kuća u Hrvatskoj koja napreduje i proširuje poslovanje.


Povodom 19 godina postojanja tvrtke ZAK d.o.o. i brojnih priznanja razgovarali smo s gđom Milenom Kostelac, voditeljicom servisa i prodajnog centra.

Višestruki ste dobitnici najprestižnije nagrade u okviru Renaulta – Global Quality Award za 2006., 2007., 2009., te 2011. godinu kao najbolji koncesionar u Hrvatskoj prema kvaliteti usluge pruženoj kupcu i zadovoljstvu kupaca. Koja je vaša formula uspjeha, odnosno što je to što radite drukčije od drugih?

M.K.: Velik naglasak stavljamo na odnos s kupcem, odnosno na kvalitetu naših usluga koje nudimo kupcu, a koje trebaju biti takove da se razlikujemo od naših konkurenata. Kvalitetom usluge, pouzdanošću ali i pristupačnošću stvaramo povjerenje između nas i kupaca i vjerujemo da to naši kupci prepoznaju i cijene.
Bolje prodavati znači više slušati kupca, prepoznati njegove potrebe, ispuniti njegova očekivanja i znati se nositi s razlozima njegovog eventualnog nezadovoljstva. Bolje prodavati znači da svakom kupcu pristupamo na osobit način, nudimo mu usluge koje nadilaze njegova očekivanja ili potrebe. Prilikom ulaska u prodajni salon ili post prodajni servis kupac zapravo ulazi s očekivanjem kako će kod nas naći kvalitetu proizvoda i usluga.
Osnovni cilj tvrtke temelji se na postizanju većeg zadovoljstva kupaca s izvrsnom kvalitetom naših proizvoda i usluga, kako u prodaji tako i post prodaji.

Široka paleta vozila marki Renault, Nissan i Dacia omogućavaju izbor koji zadovoljava najrazličitije potrebe. Izdvojite neke modele koji su trenutno najtraženiji.
M.K.: Od Renaulta trenutno su najtraženiji novi Clio 4 i Captur, uzbudljivi novi gradski crossover, tu je i nedavno predstavljeni redizajnirani Megane s novim vizualnim identitetom.
Od Dacinog programa najtraženiji je Duster, istinski terenac po pristupačnoj cijeni, zatim uvijek popularni Sandero i Sandero Stepway. Kod Dacie se u posljednjih godinu dana paleta jako proširila, tako npr. bilježimo povratak modela kao što su Logan i Logan MCV, zatim novi modeli Dacia Dokker (Daciina verzija Renault Kangooa) i Dacia Lodgy.
Trenutno najtraženiji Nissan modeli su novi Note, izuzetno popularan kao mali obiteljski gradski auto s pregrštom nove tehnologije na izbor te Nissan Micra.

Koji su noviteti u ponudi?
M.K.:
Od noviteta svakako prvo izdvajamo novi Nissan Qashqai koji kreće u prodaju u ožujku ove godine i možemo ga nazvati događajem desetljeća za brend Nissan u Hrvatskoj, sudeći prema uspjehu i broju zadovoljnih vlasnika koji je taj model dosada imao.
Do kraja godine još nas očekuje i novi Nissan X-Trail te potpuno novi model u C segmentu.

Što se Renaulta tiče, na jesen nas očekuje prava revolucija u segmentu malih gradskih automobila – stiže nam potpuno novi Twingo s pregrštom noviteta od kojih ćemo navesti samo neke: stražnji pogon, motor smješten straga te napokon verzija s 5 vrata i potpuno novi dizajn.

2013. proširili ste svoj poslovni prostor na Ilovcu i proširili ste usluge. Možete li nam reći nešto više o tome?
M.K.:
Tako je, u 2013. godini nadogradili smo postojeći objekt. Manji dio je izložbenog salona za marku Nissan, a ostalo je nova limarsko – lakirerska radionice koja je u pogledu sadržaja, opreme i označavanja izrađena u skladu sa važećim propisima te zadovoljava najstrože kriterije
zaštite okoliša. Proširili smo svoju djelatnost na prodaju i servisiranje vozila marke Nissan te novu limarsku i lakirersku radionicu koju smo ustvari preselili sa stare lokacije u Draganićima te tako zaokružili kompletnu ponudu na jednom mjestu.

Što mogu očekivati Vaši klijenti u pogledu post prodajnih usluga?
M.K.:
Zaista kompletnu uslugu vezano za svaki segment vozila stranaka – bilo da se radi o održavanju i popravku u automehaničarskoj radioni, limarskim i lakirerskim radovima, brzim popravcima karoserije, procjeni šteta na vozilu, vučne službe, montaže i demontaže auto guma, hotela za gume, geometriji ovjesa, servisa klima uređaja, pranja i kemijskog čišćenja vozila, popravaka vjetrobranskih stakala do mogućnosti zamjenskog vozila i usluge prijevoza – s naglaskom na kvalitetu kao i dosad. Želim istaknuti da popravak karoserije te limarske i lakirerske usluge vršimo na vozilima svih marki i da radimo sa svim osiguravajućim društvima.

Osim novih automobila imate i ponudu rabljenih vozila?
M.K.:
Tako je, osim novih vozila, u ponudi imamo i rabljena vozila svih marki na koja također dajemo garanciju.

Predstavite nam Renault PRO+ centar.
M.K.:
Projekt Renault PRO+ predstavlja novi Renaultov koncept aktivnosti prodaje i servisiranja osobnih i lakih gospodarskih vozila za poslovne kupce. Usluge koje projekt nudi u prvom redu su namijenjene poduzetnicima, posebice onima čiji je posao vezan uz transport. Za poslovne kupce vozilo je zapravo alat neophodan u njihovom poslu pa servisno prodajna mreža koja vodi računa o njegovom održavanju mora odgovoriti na visoke zahtjeve vezane uz kvalitetu usluga.
Možemo reći da nastojimo poslovnim kupcima pružiti cjelovit odgovor “po mjeri” na sve zahtjeve njihove struke – to je suština PRO+ koncepta.

Koji su Vam poslovni planovi i kako gledate na trenutno stanje na auto tržištu?
M.K.:
Izvrsnom kvalitetom naših proizvoda i usluga, kako u prodaji tako i u post prodaji te dolaskom novih modela za sva tri brenda pomoći će nam u postizanju ciljeva u prodaji novih vozila, rezervnih dijelova, kvaliteti i naravno osiguranju održivosti poslovanja naše koncesije.
Želimo zadržati i nadalje trećinu udjela tržišta prodaje novih vozila u Karlovačkoj županiji što nas u okviru grupacije Renault – Nissan – Dacia svrstava u lidera na teritoriju Republike Hrvatske.
ZAK d.o.o.
Zagrebačka 15 C, Karlovac, Telefon: 047 651 409
www.zak.hr

Pretraži

Back to Top